Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Uffes utvecklingstips 19: Målskott under press

22 DEC 2014 08:00
Bra tips inom målskytte!
  • Skapad: 22 DEC 2014 08:00

Det är en sak att på träning komma inåkandes lite lagom fort och skjuta utan uppvaktning och tidspress. Det är något helt annat att göra det i maxfart när kravet är att skottet ska vara snabbt och oannonserat p g a en eller flera motståndare. Vilket av alternativen är mest matchlikt?

Vi ska inte ta bort de goda målgörarvanorna med skymmare och returtagare, samt att spela klart varje puck. Det är grundbultar i arbetet att göra fler mål. Dag ut och dag in. Det som behöver ökas är stressen på skytten ifråga. Till övningar av karaktären ”åka-passa-skjut”, som här i exemplen, visas förslag på hur man kan lägga till stress framifrån, från sidan och bakifrån.

Syftet är att skapa en miljö för skytten som mer liknar den som upplevs i match. För att kunna prestera i den miljön, och i det här fallet verkligen vara ett hot mot mål, krävs att man upplever samma sak på träningen i vardagen. Kvalitén på målvaktsspelet idag tillsammans med utvecklad teknik i blad mot puck och blockande av skott ställer högre krav på målskyttet. Spetsighet där kommer inte från ovan, det måste tränas upp.

Klicka här för att se övningstipsen! pdf ikon
Skribent: Uffe Lundberg, spelar- och ledarutvecklare

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info