Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Uffes utvecklingstips 20: Mottagningar

02 JAN 2015 08:00
Lär dig mer om mottagningar!
  • Skapad: 02 JAN 2015 08:00

Ofta bakar man ihop begreppet passningar/mottagningar. Jag tycker puckmottagningarna allena är värda ett eget Utvecklingstips. Pratar alltså inte bara om hanteringen av passningar, det uppkommer ju så många andra situationer där teknikerna här bredvid är gångbara.

Jag ser hur avgörande det är att hela tiden vara halvt inne i nästa situation innan den nuvarande s a s är över. Inte minst vad gäller mottagningar så bör man ha klart för sig vad som ska ske härnäst. Det kan vara en mottagning och leverans av passning i en och samma rörelse. Det kan vara att transportera den med kontroll och lugna ner spelet eller rent av skott med s k quick release.

Att utveckla sin puckmottagning så att du på extremt kort tid kan agera som du vill. Det optimala vore såklart att alltid få pucken på bladet, men så ser inte verkligheten ut. Då gäller det att ha verktyg för det. Jag kan sträcka mig så långt att de bästa spelarna i världen inte alls vore på den nivå de är utan sina extremt utvecklade verktygslådor för puckmottagning. Är det en tillräcklig morot för dig att lägga mycket fokus på detta tema?

Klicka här för att se filmklipp på olika mottagningar

Klicka här för att läsa hela tipset pdf ikon
Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info