Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips 21: Närkampsspel

09 FEB 2015 09:43
Du har ett ansvar både som givare och mottagare av en tackling
  • Skapad: 09 FEB 2015 09:43

Du har ett ansvar både som givare och mottagare av en tackling. Ett ansvar att visa respekt för motspelaren, men också ett ansvar att vara beredd och ha blicken uppe. Den medvetenheten är själva grundbulten i ett hårt men schysst spel.

Jag skrev om närkampsspelets tre steg för puckvinst i Utvecklingstips 7. Detta tips innehåller mer av ett helikopterperspektiv i ämnet. Varje gång det sker en skada i våra högsta serier, inte minst när det gäller hjärnskakningar, slås det upp stort medialt. Tittar man rent statistiskt så är inte hockey en speciellt farlig sport. Vi har gott om skydd och antalet allvarliga skador är gudskelov förhållandevis låg. Allt går inte att undvika, den världen finns inte, men vi ska säkerställa att vi gör vad vi kan. Givetvis är varje allvarlig skada en för mycket.

Utbildning är det bästa och kanske enda sättet att påverka. Får man från början lära sig att syftet alltid är att vinna puck lägger det en bra grund. Sker det sedan en progression i utbildandet av hur man rent tekniskt ska agera i olika situationer, tillsammans med ett värdegrundsarbete om hur vi ska behandla varandra, då börjar det likna något. Jag tror vi kan bli bättre utbildare inom detta område.En naturlig del precis som skridskoåkning, skott, passning/mottagning o s v bör det vara. Tufft spel är en härlig ingrediens i hockeyn – rent spel med respekt för varandra likaså!

Klicka här för att läsa hela utvecklingstipset och se övningar

 

Gratis utbildningsmaterial

Klicka här för utbildningsmaterial inom Närkampsspel

Skribent: Linus Berg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info