Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips 22: Spontanhockey!

05 MAR 2015 08:56
"Kraften i spontanhockeyn är urstark!"
  • Skapad: 05 MAR 2015 08:56

Insikten sköljde över mig ytterliga­re en gång när jag gladeligen gick med barnen till rinken och den stora skridskobanan. Insikten om att det är spontanhock­eyn som gör skillnad. Kraften i den är urstark och kan inte nog under­strykas.

Det har inget med elit att göra när barn och ungdomar leker hockey minut efter minut, timme efter timme på allmänhetens åkning. Det handlar om lust och glädje! Lusten att på sina egna villkor ut­forska samspelet mellan skridskor, klubba och puck. Glädjen i att ut­vecklas och bli lite, lite skickligare för varje repetition.

Jo det är klart att kopplingen till elit samtidigt är självklar. Jag har ännu inte stött på någon elitspelare som ”bara” har tränat med laget under sin uppväxt. Det är en regel utan undantag att man har ägnat x antal timmar åt spontanhockey. På egen hand och/eller med kompisar/syskon. Spontanhockeyn är ett här­ligt och nödvändigt komplement till den organiserade träningen. Eller är det tvärtom t o m?

Klicka här för att läsa hela utvecklingstipset!


Spontanhockey från NHL-spelares persektiv

Har du spelat mycket spontanhockey i din uppväxt?

Filip Forsberg: "Ja det har blivit mycket sånt när man vuxit upp, både på gatan, utanför huset och på is. Sommaren har alltid bestått av inlines, och gör det fortfarande med polare och folk i alla åldrar! Jag har nu skaffat mig en plastis hemma i Leksand som jag tränade mycket teknik på i somras.

William Karlsson: "Jag lekte och spelade mycket. Med kompisarna både på sommaren och vintern. Jag tyckte det var roligast på vintern när det var mycket snö. Jag hade också en egen skottramp på garageuppfarten där jag tränade mycket skott."

BB130103JM048

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info