Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Uffes utvecklingstips 25 - Smålagsspel

11 JUN 2015 09:47
Tips på olika sorters smålagsspel
  • Skapad: 11 JUN 2015 09:47

Tänk om det var så att man var tvungen att examineras i skridskoåkning, klubbteknik, passning/mottagning, skott, närkampsspel osv – innan man fick spela spelet ishockey. Var du inte godkänd i något av dem så fick du titta på när de andra spelade och försöka klara provet nästa gång.

Vi vet mer om pedagogik, metodik och didaktik (undervisningsmetodik) än att komma på tanken att ha ett sådant upplägg. SPELET LÄR SPELAREN. I spelet uppstår situationer som är omöjliga att kopiera i strukturerade övningar. Det är med hög sannolikhet också för att få spela som de flesta håller på. Lusten, glädjen, tävlingen, kampen, ja t o m nervositeten.

Att använda träningstid till att spela på helplan (om laget har åldern inne för det) ger väldigt lite puckkontakt för varje spelare och väldigt mycket väntan och inaktivitet sett över hela gruppen. Smålagsspel däremot utnyttjar både tiden och isytan alldeles ypperligt. I detta Utvecklingstips ges fem exempel på olika smålagsspel som jag tycker är mycket utvecklande. Utvecklande för allt inom samlingsbegreppet spelförståelse givetvis, men också inom de tekniska delar jag nämnde i början!

Klicka här för att läsa mer och få övningstips inom smålagsspel

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info