Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips 2: Barmarksträning - Smålagsspel!

12 JUN 2013 09:25
Läs spelarutvecklaren Uffe Lundbergs tips!
  • Skapad: 12 JUN 2013 09:25

Barmarkssäsong för de flesta. En väldigt viktig del av hockeyåret då du som spelare har en ypperlig möjlighet att lägga en dålig, okej, bra eller mycket bra grund för kommande säsong. Välj själv!

Detta utvecklingstips ägnas åt något jag anser ska vara en naturlig del av både den organiserade barmarksträningen och (framförallt) av den oorganiserade. Nämligen smålagsspel! Även om det ser olika ut på olika ställen, i olika åldrar o s v så kan vi konstatera att datorer och smartphones inte direkt har ökat på spontanidrotten. Idrott och hälsa i skolan kan innebära fysisk aktivitet två gånger i veckan, men tyvärr kan det skilja ganska mycket mellan olika idrottslärares tolkning av läroplanen.

Jag blir glad varje gång jag ser t ex landhockey på gatan, fotboll utanför skolor eller basket på någon garageuppfart. Framförallt för att det är mycket glädje och frihet i det, men också för att jag vet vilken nytta barn och ungdomar har av att lära sig genom spelet. Oavsett vilken idrott man så småningom kommer att välja.

Jag vill slå ett rejält slag för spontanidrotten och i synnerhet smålagsspel med boll eller puck. Har ännu inte träffat på någon storspelare, f d eller nuvarande, som inte ägnat oräkneliga timmar åt detta.

Den som vill veta och lära sig mer om barmarksträning i stort och spelförståelse kan hitta fler tips och övningar i vårt utbildningsmaterial Övningsbanken, Vägen till Elit 1-4, ABC–pärmen. Alla med tillhörande dvd:er. Samt Ishockeyns träningslära 1 & 2 –tala med din förening! En hel del material både i skrift och rörliga bilder finns också fritt på www.hockeyakademin.se.

Klicka här för att läsa mer och se illustrationer!

Lycka till!

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info