Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips 32 - Styrketräning med medicinboll

09 DEC 2015 08:00
Spelar- och ledarutvecklaren Uffe Lundberg ger i detta tips 12 stycken olika övningar med medicinboll som passar bra att använda för att utveckla hockeyatletismen.
  • Skapad: 09 DEC 2015 08:00

Träningsmetoder och former avträning går ju i vågor, precis som det mesta i övrigt. Jag vill här lyfta upp medicinbollsträningen inom ramen för Hockeyatletism. Du behöver inte ha tillgång till något flashigt gym, det går alldeles utmärkt att köra utomhus, på läktaren i hallen eller var nu utrymme finns.

Medicinbollar är dessutom relativt billiga i inköp för föreningen och/eller för dig själv att införskaffa. Med en medicinboll kan du genomföra en komplex träning som även ger effekter på de fyra övriga fysiska grundegenskaperna. Du kan få till en bra uppehållande styrketräning under säsong, men även använda dig av den inom uppbyggnadsperioden på sommaren. Här till höger ges ett exempel på träningsprogram som genomförs två och två. Pluseffekten med att jobba tillsammans är att man kan pusha och hjälpa varandra att verkligen få ut max, samtidigt som man kan ge feedback för rätt tekniskt utförande.

Till övningarna

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info