Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Uffes utvecklingstips 34: Täcka och skydda pucken

15 JAN 2016 09:49
Uttrycket “stark på puck” används ofta i dagens hockey. Med all rätt eftersom det är så ofantligt viktigt att kunna täcka och skydda pucken.
  • Skapad: 15 JAN 2016 09:49

Uttrycket “stark på puck” används ofta i dagens hockey. Med all rätt eftersom det är så ofantligt viktigt att kunna täcka och skydda pucken. Spelet utan puck mot puckföraren har som du vet utvecklats mycket. Blad mot puck och kropp mot kropp är planen för att sätta stopp i spelet och vinna puck.

Spelare som är duktiga på att täcka och skydda pucken använder sig, förutom av sin spelförståelse givetvis, av hela sin kropp som redskap. En låg tyngdpunkt i sitt “hockeysitt” och starka ben samt en stark bål är förutsättningar för att göra dig svår att ta pucken ifrån. Det skadar heller inte med lång räckvidd, men detta kan kompenseras med snabba fötter och snabb tankeverksamhet.

Syftet med att täcka och skydda pucken är förstås inte bara att ha den i sin ägo, vid långsargen och bakom mål vinns inga matcher, utan det är att man själv och/eller medspelarna kan ta sig in med puckkontroll i de heta områdena där målen görs. På länken nedan ges några tips på hur man kan utveckla denna så viktiga del i spelet.

Läs hela tipset

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info