Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips 35: Hockeypusslet med goda vanor

08 FEB 2016 09:47
Som ung och satsande hockeyspelare kan du träna hur mycket som helst och hur rätt som helst utan att det ger speciellt stor effekt, om man inte får ihop pusslet i vardagen
  • Skapad: 08 FEB 2016 09:47

Som ung och satsande hockeyspelare kan du träna hur mycket som helst och hur rätt som helst utan att det ger speciellt stor effekt, om man inte får ihop pusslet i vardagen. Det pusslet består till ganska stor del av mat och sömn. Skador och sjukdomar har en tendens att komma som ett brev på posten om det blir obalans i den välbekanta prestationstriangeln.

I vissa klubbar får man hjälp med vissa mål mat. Det kan naturligtvis underlätta, speciellt om man har flyttat hemifrån. Oavsett om det är så eller inte så gäller det att ta befälet över sin egen karriär. Hitta smarta lösningar så man relativt enkelt själv kan ta med mat. Att driva sig själv kan också vara att välja bort en sen kvällsaktivitet med kompisarna eftersom man behöver tillräckligt mycket sömn.

Det har sitt pris att bli elitspelare. Det kan alla som har nått sina drömmars mål vittna om. Föga överraskande är det också i 99 fall av 100 de mest seriösa utanför isen som blir allra bäst på den. Långtifrån alla kan bli elitspelare, alla vill det inte ens, men den som verkligen vill ge sig själv en ärlig chans struntar inte i hörnbitarna i sitt hockeypussel. Man behöver inte vara varken sömnforskare eller dietist, det handlar mer om att orka hålla fast vid sina goda vanor över tid.

Klicka här för att läsa mer

Skribent: Uffe Lundberg

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info