Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips 6: Tre Kronors Hockeyskola

23 OKT 2013 08:07
Tips på bra matchspel!
  • Skapad: 23 OKT 2013 08:07

Hösten är här och äntligen intar Tre Kronors Hockeyskola landets ishallar. Det är inte mycket som slår synen av full aktivitet, glädje, engagemang och nyfikenhet hos våra minsta, när de ledda av duktiga ledare visar på idrott när den är som bäst.

Tre Kronors Hockeyskola går ut på att under lekfulla former få fram känslan för spelet och målet är att skapa ett livslångt intresse där alla som vill får vara med. Vi vill få fler killar och tjejer att spela ishockey och verksamheten ska bedrivas och organiseras efter barns behov, mognad och villkor.

Robert Ohlsson skrev i sina träningstips för ungefär ett år sedan om De första skären, Skridskoövningar och Lekar. Jag kommer här att presentera Matchspel för Tre Kronors Hockeyskola. Träning av framförallt skridskoåkning gör att det blir roligare att spela match och matchspel väcker nyfikenhet att utveckla skridskoåkningen och de övriga tekniska momenten.

Den som vill veta och lära sig mer om lek och träning för de yngsta kan hitta mer i pärmen Tre Kronors Hockeyskola och ABCpärmen. Båda med tillhörande dvd:er. Tala med din förening!

Klicka här för att se hela tipset med övningsritningar

Klicka här för att komma till hela utbildningsmaterialet

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info