Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Uffes utvecklingstips 9: Skridskoåkning!

20 JAN 2014 08:00
En bra skridskoåkning ger en bra grund!
  • Skapad: 20 JAN 2014 08:00

Klicka här för att läsa tipset i pdf med tillhörande övningar

Till mitt nionde tips är det dags att lyfta på locket lite till den viktigaste komponenten för att bli en bra hockeyspelare – skridskoåkningen. Det går inte att komma ifrån betydelsen av att röra sig bra på isen. Sättet att röra sig ser olika ut för olika individer och rörelsemönstret för olika positioner och uppdrag på banan likaså. Det finns dock ett antal grunder i skridskoåkningen som är fundamentala vid inlärningen och utvecklingen av densamma. Vi vet också hur viktigt det är att börja jobba med dessa tidigt i hockeyutbildningen, då mottagligheten är som störst. Det handlar om ett idogt arbetande med detaljer. För tränaren att kunna se och hjälpa. För spelaren att vara lyhörd och utmana sig själv.

Det fina med skridskoåkningen är att man tränar den från det att man kliver på tills man går av isen, oavsett vilket huvudtema det är på träningen. Extraträning på Allmänhetens åkning o s v? Ja tack! Vi får heller inte glömma att man kan göra en hel del för att förbättra sin skridskoåkning även utanför isen.

Den som vill veta och lära sig mer kan hitta fler tips och övningar i vårt utbildningsmaterial Övningsbanken, Vägen till Elit 1-4 och ABC- pärmen. Alla med tillhörande dvd:er – tala med din förening! Mycket material både i skrift och rörliga bilder finns också fritt här på www.hockeyakademin.se

Nedan finns filmklipp med bra övningar för att träna upp skridskoåkning!

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info