Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips nr 53: Samarbeta och vinna kampen

19 SEP 2017 10:31
Här får du sex stycken övningar på temat samarbete
  • Uppdaterad: 19 SEP 2017 10:32

Det här spelet handlar om TID och YTA. Inget av det finns det speciellt mycket av, vilket naturligtvis är huvudanledningen till att det uppstår så många olika situationer över hela banan. Situationer som är svåra att förutse utgången av. De bästa spelarna skapar ändå tillräckligt med tid och yta för sig själv och medspelarna. Man tar med hjälp av en mängd detaljer kommando över spelet.

Viljan, kämpandet, tävlandet utgör enligt min mening grundbulten som man inte klarar sig utan. Det måste alltid finnas där och man kan komma ganska långt på det, men utan smartness och spelförståelsens alla härliga komponenter tar det ändå stopp. Kommunikation, såväl verbalt som fysiskt, går hand i hand med spelförståelsen och är ytterligare en förutsättning för att lösa situationerna till sin fördel.

Här följer sex exempel på övningar som alla, rätt utförda och med bra feedback, integrerar samarbetet med medspelare och att vinna kampen mot motspelare. Både den fysiska kampen och hjärnornas kamp. Alla övningar kan och ska givetvis utvecklas speglat mot det syfte man vill uppnå. Matchlikt mina vänner!

Klicka här för att se alla övningar i pdf

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info