Hoppa till sidans innehåll

Uffes utvecklingstips nr 54: Teknisk verktygslåda för forwardsspelet

24 OKT 2017 07:32
Det finns otroligt duktiga svenska forwards, men utvecklingen har inte alls gått i samma takt som med utvecklingen av backar och målvakter. Speciellt inte i det kreativa anfallsspelet. Det ska vi ändra på!
  • Uppdaterad: 24 OKT 2017 07:33

När vi har pucken är alla anfallare, när motståndarna har pucken är alla försvarare. Det är en sanning utan modifikation. Så vill alla lag som jag känner till spela. Trattar man sedan ner det till de olika positionerna och för enkelhetens skull bara tar den senaste tioårsperioden så kan man konstatera att:

- Utvecklingen av målvaktsspelet varit enorm.

- Utvecklingen av backspelet varit fenomenal.

- Utvecklingen av forwardsspelet varit …..

Det finns otroligt duktiga svenska forwards, men utvecklingen har inte alls gått i samma takt. Speciellt inte i det kreativa anfallsspelet. Det ska vi ändra på!

Ny utbildning

Johan Garpenlöv leder ett projekt kring forwardsspel som ska spridas över landet. Det är inte många “nyheter” av typen “ja det hade jag absolut inte tänkt på”, men en väldigt bra sortering kopplad till hur spelet är nu och dess förmodade utveckling i framtiden. Fylld med viktiga detaljer. Detta Utvecklingstips innehåller inget kring spelförståelse, som givetvis utgör en ganska stor del i hela materialet, utan just i detta uppslag fokuserar vi på den tekniska verktygslådan. Verktygen för det funktionella utförandet i punktform, som förhoppningsvis kan ge input till den dagliga träningen.

Klicka här för att läsa utvecklingstipset om forwardsspel

Klicka här för att se föreläsningarna från utbildningen inom forwardsspel

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info