Hoppa till sidans innehåll

Anders Lundberg: Mina intryck från TV-pucken 2018

04 DEC 2018 12:57
Jag vill uppmana samtliga spelare oavsett deltagande i TV-pucken eller ej att fortsätta jobba hårt i er klubbmiljö.
  • Skapad: 04 DEC 2018 12:57

2018 års upplaga av TV-pucken är nu färdigspelad och det var Göteborg som stod som segrare i slutändan. Detta Göteborg tycker jag visade en offensiv och kreativ ishockey som visade sig vara övermäktig för de övriga lagen rakt igenom hela turneringen.

Efter att ha bevakat TV-pucken och sett 22 av de matcher som spelades i samband med slutspelet och samtliga gruppspelsmatcher i Slite på Gotland så vill jag delge mina intryck från årets upplaga.

  1. Det offensiva spelet var för mig ett positivt inslag där jag upplever att lagen har haft en tydlig spelidé.
  2. Jag upplever också att det fanns väldigt många duktiga skyttar då vi sett prov på ett stort antal högkvalitativa mål där hårda skott har skjutits med hög precision och en väldigt kort anläggningstid.
  3. Spelarna är väldigt välutbildade generellt och vet vad som förväntas av dem oavsett om det är i spelet med eller utan puck. Detta tycker jag är genomgående i alla lag.
  4. Målvaktsspelet håller (som vanligt) en jämn och hög nivå.
  5. Mönsterbrytare har det funnits många i denna turnering vilket jag tycker är otroligt glädjande. När det är jämna matcher och båda lagen har en tydlig spelidé är det oftast dessa individer som avgör matcherna.
  6. Spelet. Ja, jag tycker att det var många lag som verkligen försökte spela tillsammans som den lagsport detta är och inte förlita sig enbart på de individuella mönsterbrytarna.

Jag vill säga stort grattis till alla ni spelare som i år fått den stora äran att representera ert distrikt och spela TV-pucken. Med det sagt så vill jag också uppmana samtliga spelare oavsett deltagande i TV-pucken eller ej att fortsätta jobba hårt i er klubbmiljö. TV-pucken är en häftig turnering men absolut inte avgörande för er framtida karriär och det är viktigt att komma ihåg. De goda vanorna med hårt och smart jobb hemma i den dagliga verksamheten och att göra det över en lång tid, det är vad som fäller avgörandet i slutändan vilken nivå du som spelare hamnar på. Några kommer kanske till NHL, några kanske hamnar i SHL och några kommer kanske hamna längre ner i seriesystemet. Vart man hamnar är väldigt mycket upp till dig som spelare, men kom ihåg att oavsett vart du i slutändan hamnar så är det viktigaste att du spelar för att du älskar ishockeyn och tycker det är så otroligt roligt att spela.

Vänliga Hälsningar
Anders Lundberg
Spelar- och ledarutvecklingsansvarig
Svenska Ishockeyförbundet

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info