Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Tommy Boustedt: En bra ledare och coach bygger bra spelare!

29 OKT 2012 16:31
Hur hänger detta ihop?
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:25

Stor självkännedom är grunden

För att kunna utvecklas optimalt krävs god självkännedom - alltså att känna till, både sina starka och svaga sidor. Denna självkännedom är viktig både för spelare och ledare. Utan den går det inte att optimera personlig utveckling. All utveckling startar med självkännedom.

Spelaren

Hur hjälper man spelarna att öka sin självkännedom? Grunden är personliga samtal mellan coachen och spelaren. Samtal som kommunicerar en utvärdering av genomförda prestationer, och som bygger på spelarens personliga utvecklingsplan. Sammanfatta gärna denna avstämning skriftligt. Det är inte bara viktigt för den enskilde spelaren att utvärderas av coachen, utan också av sina medspelare. Detta görs företrädesvis i mindre grupper - t.ex. i femvisa samtal där spelarna delger varandra positiv och negativ feedback. Givetvis med tonvikt på det positiva. Även att få se sig själv agera på träning och match genom filmade och rörliga bilder, är en bra metod för att öka insikten om sig själv.

Coachen

Låt alla spelare utvärdera coachens insats genom intervjuer, diskussioner och skriftliga enkäter. Den lyhörde coachen kan lära sig mycket om sig själv på detta sätt. Även ledarkollegernas synpunkter och observationer bör vägas in. Om man har två coacher i ett lag kan dessa bägge coacha varandra. Att arbeta med en mentor - helst extern - är ett beprövat framgångsrecept när det gäller att lära känna sig själv. När mentorn är av extern art slipper man en del prestigemässiga spänningar och kan fokusera på själva samtalets innehåll. Kan också vara bra att mentorn gör en del observationer av adepten i arbetssituationen på isen eller i båset. Även coachen bör genom filmklipp se sig själv i olika situationer.

Personliga mål och individuell utvecklingsplan är bra verktyg

Alla ishockeyspelare och ishockeytränare borde ha en individuell utvecklingsplan. En plan med en tydlig målbild och med angivna kompetensområden.

Spelaren

I en individuell utvecklingsplan bör bl.a. variabler som fysisk förmåga, tekniska färdigheter, taktiskt kunnande, match- och träningsmängd samt psykologiska faktorer finnas med. Dessa variabler bör kopplas till personliga mål, som så långt det går, ska vara mätbara. Spelaren äger sin egen utvecklingsplan, men coachen/spelarutbildningsansvarig har ett stort ansvar för upprättande och uppföljning av planen. För att nå en optimal utveckling måste spelaren visa vilja och engagemang. Dessutom är ett stort mått av tålamod och uthållighet avgörande för framgång. En kontinuerlig uppföljning genom löpande kontroller och avstämningar ska hela tiden ske. Givetvis ska denna utvecklingsplan vara nedskriven och användas som ett levande dokument. Handen på hjärtat - hur många spelare har denna plan?

Coachen

Om inte föreningen/klubben har en utvecklingsplan för coachen bör coachen själv ta ansvar för den. I coachens plan är utbildning nyckelordet. Inom det området ska det finnas grundutbildning, nivåanpassad utbildning och fortbildning. Samtidigt som den av förbundet organiserade utbildningen genomförs fordras massor av egenstudier. Då handlar det om nationella och internationella studiebesök, litteraturläsning, okulärbesiktning av matcher och träningar, noggrann granskning av hockeyfilmer samt uppsökning av skrivet hockeymaterial på nätet. Man får inte heller glömma bort "korridorernas universitet" - alltså alla diskussioner på kafferaster, i periodpausar och på resor. Debattera och diskutera ofta! Som grädde på moset ser jag ett brett kontaktnät. Bygg ett nätverk genom att knyta kontakter i olika hockeysammanhang - håll kontakt genom att träffas live, över telefon eller via nätet. Alla dessa aktiviteter ska in i coachens individuella utvecklingsplan. Alla coacher på hög nivå har lagt mycket tid på formell och informell utbildning.

Självförtroende

Bra och äkta självförtroende är grunden för optimal prestation.

Spelaren och coachen

Prestationen hänger intimt ihop med förberedelserna. Noggranna och väl genomtänkta förberedelser kombinerat med stenhårt arbete bygger självförtroende. Dagligt hårt jobb med utgångspunkten att varje dag är viktig är en enkel framgångsformel. Att kombinera det hårda jobbet med psykologisk träning är rekommendabelt. Att ledare och spelare byter bilder med varandra ska vara självklart. Fokusera på det som går att påverka, använd sugrörsblick på rätt sätt. Respektera varandras olikheter, det är mångfalden i ett lag eller i en människa som skapar möjligheter till framgång. Tro på det du gör, tro på dig själv, deppa inte över tillfälliga motgångar, utan trampa på mot uppställda mål, utan att tveka. Jobba med positiva målbilder, förstärk bra saker, beröm din omgivning så får du jobba i en positiv miljö.

Avslutning

Trygga, välutbildade och bra ledare bygger bra lag och utvecklar bra spelare. En av ishockeyns viktigaste arbetsuppgifter, tillsammans med rekrytering, är att behålla spelarna inom hockeyn. All forskning inom området visar hur viktigt det är med bra ledarskap för att nå det målet. Mycket av lösningen på problemet med att rekrytera och behålla stavas utbildning. Fortsätt därför att satsa mycket på att utbilda våra ishockeyledare.

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info