Hoppa till sidans innehåll

Skotträning - nyckeln till hockeyns svåraste konst - MÅLSKYTTE!

05 SEP 2014 16:07
Så här jobbar Gislaveds SK för att få en skottramp!
  • Skapad: 05 SEP 2014 16:07

Nästan varje dag får jag berättelser och redogörelser från Hockey-Sverige. Många är de så viktiga eldsjälarna som hör av sig och berättar om lokala aktiviteter och idéer som de genomfört eller planerar att genomföra. Jag tycker att det är både roligt, intressant och lärande att få ta del av den entusiasm och den initiativlusta som finns därute i vårt avlånga land. Därför tänkte jag i denna spalt dela med mig av en eldsjäls erfarenheter inom ämnet skotträning. Så här skrev Christian Pettersson, Gislaveds SK, till mig.

"Vi har länge jobbat med att få till en skottramp i vår ishall då vi anser det viktigt för våra spelare och kids. Jag som något hockeytokig tog på mig att försöka lösa detta och få till en bra och fungerande ramp.

Då bygden är industrität så tog det mig inte många minuter innan jag löst det mesta med både teknikgolv (100 kvadrat), skottramp, mål, snickare, material mm. Nu var den lätta biten löst och nu skulle jag gå vidare till vårt fritidskontor.

Jag bifogade en grafisk plan, ord och tips från hockeykonsulenten Anders Ottosson, samt även Tommy Boustedts skottrampsdokument. Underlaget var enligt mig bra och jag kände mig positiv. Jag kontaktade fritidschefen och skickade in min plan, veckorna gick och inga svar kom, men jag gav mig inte utan låg ständigt på för ett svar.

Efter veckor av väntan kom svaren:

Del 1

Vi har diskuterat ditt förslag. Idén är/kan vara rätt men i dagsläget är det inte aktuellt med att bygga en skottramp i ishallen.  Det finns flera anledningar till det.

Ska det byggas en skottramp vill vi göra det själv. Det är ingen bra lösning att föreningar  investerar i kommunala anläggningar. Det handlar ju om framtida skötsel, underhåll, reinvestering, mm. Det finns också en ansvarsdel  i ärendet som vi måste beakta. Tack för förslaget

Del 2

Jag förstår att du blir besviken men det är inte alltid möjligt att svara upp mot alla idéer och önskningar som kommer fram. VI har att hantera många olika idéer och måste därför göra bedömningar som tar hänsyn till mer. När och om en skottramp kan bli av men den finns för närvarande inte i våra närmaste investeringsplaner.

Nu är jag inte den som ger mig i första taget och efter säsongen så slog det mig att jag skall slänga ihop ett riktigt stort evenemang på vår folkfest som vi har i kommunen varje år och visa dom att nu j…ar. Sagt och gjort jag drog igång ett hästprojekt.

Nu i helgen genomförde vi evenemanget på det vi kallar Gisledagarna och det blev ren succé, hundratals besökare, tusentals slagskott och en hel massa teknikspel blev det på vår nästan 250 kvadrat stora yta framme i stan.

(90 kvadrat teknikgolv, 1 prickskytte, 1 speed shooting samt ett öppet för fritt skytte) Vi hade som tema ”blir du nästa stora stjärna från GSK.

Våra elitspelare ställde upp för oss och skickade signerade klubbor mm som vi kunde använda i vårt lotteri  och som var mer än populärt.  Jag bjöd även in alla partierna till en utmaning om vem som är den pricksäkraste och mest hårdskjutande politikern i kommunen.  Alla ställde upp och även detta gav eko och var en succé. "

Jag är imponerad av Christians initiativ och av att han inte lät sig nedslås av kommunens negativa besked. Nu vore det väl sjuttsingen om inte Gislaveds SK får sin så hett efterlängtade skottramp. Det känns så uppfriskande att få ta del av sådana här exempel på hur våra fantastiska ungdomsledare utvecklar svensk ishockey.

Tack Christian!

Skribent: Johan Andersson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info