Hoppa till sidans innehåll

Tommy Boustedt: Rekrytera och behålla!

19 SEP 2012 14:54
Ishockeyns viktigaste verktyg för överlevnad!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:25

Svensk hockey står sig stark i en internationell jämförelse – men vi måste ändå ta nya tag och försöka öka takten på ett antal olika områden. Ur mitt perspektiv är rekryteringsfrågorna de viktigaste. Tillskott av nya medlemmar till hockeyfamiljen är i allra högsta grad en överlevnadsfråga. Vi måste hela tiden, på alla nivåer, göra allt vi kan, för att med alla möjliga medel rekrytera nya spelare, ledare, funktionärer och supportrar till vår fantastiska sport.

Aktiv rekrytering

Det är inte enkelt att rekrytera, det är inte något självspelande piano som sköter sig självt. När det gäller spelarrekrytering handlar det om både flickor och pojkar. Svensk hockeys modell för att skaffa nya spelare är framförallt ”Tre Kronors Hockeyskola” för både flickor och pojkar. Till det används olika typer av ”prova-på-dagar” ute i landet. Inom detta område kan vi aldrig göra för mycket. Alla barn är och ska vara välkomna till hockeyn. På förbundsnivå måste vi utveckla system som går att använda på föreningsnivå. Det viktigaste jobbet görs dock ute i föreningarna. Fick man önska sig något här vore det ett mer uppsökande rekryteringsarbete av landets hockeyklubbar. Många klubbar – speciellt på minde och medelstora orter – söker upp barnen och deras föräldrar med direktinformation i förskolor, skolor och även i hemmen. En aktiv rekrytering på detta sätt är verkligen att rekommendera. Då kommer utbildningsmaterialet kopplat till ”Tre Kronors Hockeyskola” väl till pass.

Hur behåller vi barn och föräldrar i ishockeyns verksamhet?

När nya spelare provar på hockey för första gången och när deras föräldrar kanske möter hockeyns verksamhet för första gången gäller det att ha en sådan verksamhet att vi behåller dessa familjer inom hockeyn. Då är välutbildade ledare och ett bra utbildningsmaterial av yttersta vikt. Dessa välutbildade ledare ska inte bara lära barnen ishockeyns grunder utan också lära föräldrarna vad hockeyn står för och hur allt fungerar. Jag vill påstå att utbildningsmaterialet inom dessa områden är av hög klass. Varje höst erbjuds alla föreningar en kostnadsfri utbildning genom ”Idrottslyftet” för instruktörer till ”Tre Kronors Hockeyskola”, och de får även med sig utbildningsmaterial hem till föreningen. I detta material finns allt som behövs för att bedriva en vettig utbildningsverksamhet av de yngsta barnen och deras föräldrar. Svenska Ishockeyförbundets "Fair Play & Respekt"-material är också användbart när vi kommunicerar ishockeyns värdegrund till föräldrar och barn.

Låga kostnader underlättar för att rekrytera och behålla!

En bra verksamhet genomförd av duktiga ledare är grunden för att rekrytera och behålla. En annan viktig faktor inom detta område är kostnaden för att spela hockey. Ju dyrare verksamheten är, desto färre spelar hockey. De tre viktigaste kostnadsposterna inom ungdomshockeyn är: 1/ utrustning 2/ istider 3/ resor. När det gäller utrustning behöver det inte bli så dyrt. SIF:s samarbetspartner Rbk har tagit fram ett funktionellt och prisvärt startpaket som säljs till en för de flesta överkomlig penning. Många föreningar bedriver också försäljning av begagnade hockeyprylar i klubblokalen eller så anordnar de s.k. bytardagar. Hockeyutrustning behöver ej vara ny och dyr. Det viktigaste är att den passar barnet och att det är rätt storlek – speciellt skridskorna. Istidskostnaderna bestäms av kommunen och är svåra att göra något åt. Det viktigaste här är att ha många barn på isen, då är det fler som delar på kostnaderna. Ska man lära sig spelet ishockey behövs många isträningar. När det gäller reskostnader är det två typer av huvudkostnader – resor till och från träningar/match på hemorten samt resor i samband med cuper och turneringar. För att hålla nere kostnaderna vid resor till och från hemmarinken är samåkning en bra och väl använd metod. Rekommendabelt vid cup- och turneringsspel är att inte fara land och rike runt, utan hålla sig i närområdet

Ishockeyns värdegrundsarbete är mycket viktigt!

Ska arbetet med nya deltagare till ishockeyn vara framgångsrikt, så krävs också att vi tillsammans jobbar med vår sports image. Då behövs ett aktivt arbete för fair play och respekt. När föräldrar väljer fritidsaktiviteter till sina barn tar de hänsyn till en mängd olika faktorer. Några har jag nämnt i texten ovan. Verksamheten ska vara seriös, utbildande, positiv, rolig, och stå för juste värderingar. Det är m.a.o. viktigt att alla vi som idag finns i hockeyn, tillsammans bygger ishockeyns varumärke ännu starkare. Hos oss ska ingen mobbning förekomma, vi jobbar för fair play, vi visar varandra respekt, hos oss finns det plats för alla. Hockey är ett lagspel - därför är alla viktiga!

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info