Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Uffe Lundberg: Rapport från U16 SM

08 APR 2013 15:37
Ulf Lundberg summerar
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:25

Efter att ha bevakat U16 SM med åttondelsfinalpoolspel, kvartsfinalpoolspel och nu senast slutspelet kommer här några generella plus och minus:

Vad kan bli bättre?

- Vi måste bli bättre att skjuta pucken! Träffa mål, förkorta anläggningstiden, flytta pucken i sidled, skjuta i skäret, kunna få till skott på hoppande puckar, backhand/forehand, 360 graders skottradie, variera tysta skott och slagskott från blålinjen.

- Korta ner bytena för att orka spela med hög intensitet och full tävling hela tiden, samt byta i rätt lägen.

- Spelbarheten och delaktigheten från dem som inte har puck. Att verkligen ”spegla” för att göra det enkelt för puckförare under press.

Vad är bra?

+ Frejdigheten och fantasin i spelet är härlig att se! Många spelare vågar göra saker på isen. Det blir väl naivt emellanåt, men hellre det än att man är rädd och bara försöker undvika att göra fel.

+ Återtagandet av puck. När man förlorat pucken är första tanken att sätta press och så snabbt som möjligt ta tillbaka den.

+ Målvaktsspelet och samarbetet målvakt-försvarare. Kommunikationen kan bli bättre, men det jobbas hårt för att ge målvakten fri sikt och utrymme att få koll på returerna.

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info