Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Uffe Lundberg: Rapport från U16 landslagets turnering i Ryssland

14 FEB 2013 08:47
Team 16 vann två av tre matcher och kom tvåa!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:25

På Campen i Märsta innan avresa jobbade vi naturligtvis vidare med spelidén. Mer fokus på spelet utan puck denna gång: Press i tre lager - backcheck inkl. sortering - tydligt agerande i egen zon. Med återvinnande av puck som mål hela tiden givetvis. När pucken återvunnits är som bekant speglingen A och O för att kunna komma i snabba samlade anfall.

Vi tränade också en del PP och PK. I Power Play vill vi hota hela tiden och inte vänta på ett bättre läge. I Penalty Killing jobbade vi bl a på aktiva klubbor och forward-switch (hela tiden skottlinje).

Inget avsteg gjordes från de goda vanorna under parollen "Alla alltid". Kul att se hur killarna mer och mer förstår vikten av att tävla om varje puck även på träning och att göra det konsekvent.

Till matcherna hade vi en kort dragning om spelsättet hos motståndaren. Mer tid lades på att belysa extra viktiga delar i vår egen spelidé samt det mentala spelet. Vi försöker alltid utöver det även ge uppdrag på individnivå.

Oerhört nyttigt för dessa unga spelare att lära sig prestera i "fiendeland" med allt vad det innebär. Att vara stolt och ta plats, men på rätt sätt. Få i sig tillräckligt mycket mat trots att den inte ser ut som hemma, kunna anpassa sig till sena ändringar o s v. Detta klarades av på ett mycket bra sätt och att vinna täta matcher mot Tjeckien (turneringssegrare) och Finland, samt vekligen störa Ryssland gör spelarna värda en eloge.

Hela ledarteamet på Team 16 är värda att omnämnas:

 Team Manager: Ulf Hall

Head Coach: Ulf Lundberg

Assistant Coach: Göran Lindblom

Goalie Coach: Peter Andersson

Equipment Manager: Jan Allnér

Doctor: Sofia Sunnerud  

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info