Hoppa till sidans innehåll

Uffe Lundberg: Högpresterande system

21 JUN 2017 08:44
Föreningars och förbunds utmaning att vara det över tid
  • Skapad: 21 JUN 2017 08:44

 

Jag är snudd på vansinnigt intresserad av verksamheter i olika sporter och även i andra branscher som högpresterar och utvecklas över tid. Alltså motsatsen till upp som en sol och ner som en pannkaka. Hållbart och pålitligt, men ändå med nytänkande och spets.

För ordningens skull ska sägas att jag lånar uttrycket från Per-Olov ”Tjolle” Ström, tidigare elittränare i handboll som sedan många år har studerat och jobbat med strategierna som kan skapa ett högpresterande system eller en högpresterande organisation om du så vill.

 ”Framtiden ljus om identiteten behålls”

Anledningen till att mina tankar denna gång (för vilken gång i ordningen?) fördes in på just detta var en liten ensidesartikel i Idrott & Kunskap, nr 2 2017. Den handlar om Joan Vila. En man med en titel som gör de flesta avundsjuka. Direktör i metodologi i F.C. Barcelona. Huvudansvarig för och den som tog fram klubbens spelarutbildningsplan. På besök i Sverige dessutom. Denne Vila säger det som knappast skulle bli något ”klickmonster” varken i Sportbladet eller på Expressen Sport: ”Jag är optimistisk till att klubbens framtid kan vara fortsatt ljus så länge klubben håller sig till sina principer och lyckas behålla sin identitet.” Okej, alltså inte byta spår och ändra inriktning bara för att man inte vinner lika mycket med representationslaget som för några år sedan. Det är klart, slänger man kartan så halveras nyttan av kompassen. Man kanske fortfarande vet vartåt man ska, men inte vilken väg man ska ta dit. Inte konstigt att han säger så kan tyckas om han är pappa till modellen de jobbar efter idag. Förr eller senare behöver det komma in någon annan på hans post. Denne någon kanske gör helt andra bedömningar av hur utbildningen ska se ut. Njae, högpresterande system skiljer sig på en viktig punkt jämfört med andra enligt mig. Systemet som sådant är större och viktigare än egot hos de individer som jobbar i det.

”Tränarbyte påverkar inte akademin”

På frågan om hur A-lagets byte av tränare, från Pep Guardiola till Luis Enrique, har påverkat akademin blir svaret: ingenting. Även om det har putsats på vissa detaljer i spelet så menar han att alla inte kan bli tränare för F.C. Barcelona, det måste vara en profil som fortsätter med samma identitet och filosofi. Man rekryterar med utgångspunkt i rätt ände helt enkelt. Det är för övrigt något som jag tycker har utvecklats på SHL-nivå de senaste åren. Från att man vid nyrekrytering tittade på vem eller vilka av de etablerade elittränarna som var lediga för stunden, till vilken profil och kunskaper vi vill ha på nästa huvudtränare i den här klubben. Samt vilken profil behöver det då vara på övriga i ledarteamet. Jag tror ingen av klubbarna som så till vida har moderniserat sitt sätt att rekrytera ångrat sig. Innan jag släpper Joan Vila och den spanska storklubben måste jag bara återge hans svar på frågan vilka egenskaper man tittar efter när man tar in spelare: ”Intelligenta spelare. Och spelare med kapacitet att kunna associera med de andra spelarna i laget. Resten kan vi lära ut på akademin.” Jag tycker det är ett mycket klokt resonemang, trots att jag generellt sett långt ifrån är något är något fan av akademier i storklubbar från tidig ålder.

De fem framgångsfaktorerna

Ovan nämnda Per-Olov Ström beskriver i boken Utveckla ledarskapet (SISU 2016) fem faktorer för att nå hög prestation över tid, utifrån hans ganska stora studie av framgångsrika föreningar:

  1. Intentioner: tydliga mål och ett svar på varför målen ska uppnås, samt en förståelse för potentialen och vikten av drivkrafter.
  2. Värdegrund: tydliga värderingar och beteenden att förhålla sig till.
  3. Ramar: en förståelse för när vissa värderingar och beteenden ska gälla.
  4. Trovärdighet: en organisation och ett ledarskap som håller vad den/det lovar.
  5. Tydlighet: en tydlig kommunikation mellan varandra, särskilt i relationen mellan ledare och ledd.

Detta är inte något nytt, varken för mig eller för dig som läser (tror jag mig veta), men det som gör det så spännande och kanske även tröstlöst i någon mening är att samtliga fem innehåller ständigt pågående processer. Man blir aldrig klar, det går inte att jobba på ackord med de här bitarna. Det krävs ett stort mått av tålamod, en rejäl skopa självkännedom, en förmåga att kunna reflektera, en nyfikenhet på människor, en törst efter mer kunskap, ett mod att våga misslyckas men också en inställning att verkligen lära sig något när (inte om) man gör det. Och mitt uppe i allt så vet vi till mans att presterar som bäst gör man när man har roligt.

Finns dessa system inom ishockeyn?

Djurgårdens IF har varit ett högpresterande system, Färjestad BK har var varit det. Båda dessa giganter är inne i faser där processer har startat för att bli det igen. Skellefteå AIK är det, det går inte att säga annat efter sex raka finaler trots årets kvartsfinalsorti, Frölunda HC ska givetvis också vara med bland exemplen på det sätt man jobbar och den resa man gjort. Årets finallag Brynäs IF har sin ihållande storhetstid en bit tillbaks i hockeyhistorien, men vart är man på väg nu? HV71 har gjort en imponerande snabb resa från glada att hålla sig kvar till senaste guldhjälmsinnehavare. Ja nu har jag, förutom mesta mästarna, nämnt alla som vunnit SM-guld de senaste tio åren och även bland dem blir det naturligtvis en definitionsfråga. Exempelvis antal spelare från egna Hockeygymnasiet upp i A-laget är väl även det något slags mått på hur högpresterande föreningen är. Hur många man exporterar till NHL likaså. För att inte bli jävig ska jag uttrycka mig som så att andra nationer ser oss som ett högpresterande system tack vare vad våra landslag uträttar. När du läser detta vet vi om det är medaljglans kring Tre Kronor efter VM, men oavsett vilket så är det den metodiska strävan att fortsätta vara i det absoluta toppskiktet över tid som är den stimulerande utmaningen!

Uffe Lundberg, Spelar- och ledarutvecklingsansvarig Svenska Ishockeyförbundet

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info