Hoppa till sidans innehåll

Landslagens träningstips del 3 - Träna på spelvändningar under press

21 FEB 2016 16:29
Här får du se filmklipp från en träning med Juniorkronorna där övningen har spelvändningar i fokus.
  • Skapad: 21 FEB 2016 16:29

Snabba spelvändningar är en viktig del i landslagens spelidé. Eftersom vi strävar efter att ha kontroll över pucken så är det viktigt för våra backar att lära sig att hantera pucken under press. Om man kan bli utsatt för situationer under press på träningarna förenklar det liknande situationer under matcherna. I detta filmklipp får vi se tre bra exempel på när backarna löser situationerna på olika sätt samtidigt som forwards är spelbara. 

 

Sekvens 1

William Lagesson hämtar pucken i defensiv zon. Samtidigt som han åker ner vänder han på huvudet för att se var han har sina medspelare och motståndare. Han skalar buren för att skapa sig utrymme. Axel Holmström speglar i mitten och får en passning.

Sekvens 2

Andreas Englund hämtar pucken i kortsargen. Notera hur han vid två tillfällen tittar bakom sig för att se vart han har spelarna. Jacob Larsson kommunicerar med Englund som gör en reverse.

Sekvens 3

Här tränar vi på att vända snabbt i mittzonen. Gabriel Carlsson hämtar pucken och drar sig ut mot sargen för att få med sig motståndaren innan han passar över till sin backpartner. Det gör att han får mycket mer tid på sig.

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info