Hoppa till sidans innehåll

Mångfald inom ishockey: Amil Krupic - "Jag började spelade hockey tack vare en tränare som frågade om jag ville testa"

10 NOV 2015 10:04
"Jag fick komma på nästa träning där fick jag låna utrustning tills pappa hade köpt en till mig. Sen bara fortsatte jag spela då jag älskade de från första stund"
  • Skapad: 10 NOV 2015 10:04

Amil Krupic nio år hade fått ett par Jofaskridskor av en kompis och blev sugen att testa hockey. Han fick skjuts av sin pappa till ishallen i Halmstad där det fanns en liten rink bredvid den stora rinken. "Efter att ha åkt en stund kom några spelare och en tränare ut på isen och frågade om jag ville testa. Så hur ja började med hockey var mest spontant. Jag fick komma på nästa träning där fick jag låna utrustning tills pappa hade köpt en till mig. Sen bara fortsatte jag spela då jag älskade de från första stund" berättar Amil Krupic som numera spelar i Kallinge/Ronneby IF.

Amil hade en härlig utveckling inom ishockeyn. Efter att ha börjat spela hockey som nioåring tog han plats i U16-landslaget som 15-åring. Han har tagit Junior-SM guld med Rögle BK och spelat hockey i Saskatoon Blades i Kanada. Amils föräldrar föddes i Bosnien i forna Jugoslavien och kom till Sverige 1992.

"Jag har lärt känna otroligt fina människor, sen har jag lärt mig otroligt mycket med allt från att ha disciplin och respekt mot mina kompisar. Hockeyn har gett mig otroligt mycket som jag kommer ha med mig hela livet!"

Här finns flera goda exempel kring mångfald inom ishockey

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info