Hoppa till sidans innehåll

Mångfald inom ishockey: Johnny Oduya - "Testa dig fram och ge inte upp för tidigt, kom ihåg att ha kul!"

08 DEC 2015 15:00
"Jag är mest tacksam för vad hockey har gett mig på det personliga planet. Det har framförallt gett mig goda vänner, personliga utmaningar som har format mig till den jag är idag, och glädje!"
  • Skapad: 08 DEC 2015 15:00

Johnny Oduya är född och uppvuxen i Stockholm med en mamma från Stockholm och en pappa från Kenya. Han började spela ishockey tack vare sin äldre bror Fredrik, där han fick vara med och åka skridskor. Vid sju års ålder började han spela ishockey på riktigt i Hammarbys hockeyskola. "Jag påverkades mycket av min storebror och hans passion för hockey, och naturligt som en yngre bror ville man följa i samma fotspår. När jag blev äldre tittade jag mycket på Ray Bourque som var min brorsas stora idol."

Johnny Odyua har en framgångsrik hockeykarriär med bl a två Stanley Cup segrar, ett OS-silver och ett VM-brons.

"Jag är mest tacksam för vad hockey har gett mig på det personliga planet. Det har framförallt gett mig goda vänner, personliga utmaningar som har format mig till den jag är idag, och glädje!"

Till barn och ungdomar som är på väg in till ishockeyn vill han ge tipsen "Testa dig fram och ge inte upp för tidigt, kom ihåg att ha kul!"

På frågan om hur man ska få fler barn med invandrarbakgrund till ishockey svarar han " Jag tror att det är bra att jobba med förebilder. Även att vända sig till invandrarföreningar för direktpåverkan av idén att hockey är en sport för alla."

Klicka här för att läsa fler intervjuer inom mångfald

Klicka här för goda exempel från föreningar inom temat mångfald

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info