Hoppa till sidans innehåll

Mångfald inom ishockey: Almtuna IS startar integrationsprojekt

15 JUN 2016 08:54
Almtuna IS kan vara en viktig integrerande kraft i Uppsala där människor med olika bakgrund möts
  • Uppdaterad: 15 JUN 2016 09:08

Genom att erbjuda aktiviteter som skridskoåkning, ishockeyträning och fritt inträde till vissa ishockeymatcher vill Almtuna IS bidra till att ge barn och ungdomar i Gränbyområdet en meningsfull tillvaro och nya kontakter för bättre och snabbare integration i det svenska samhället. Projektet drivs i samarbete med Uppsala kommun och delar av Uppsalas näringsliv.

Projektet kommer framför allt att vara värdefullt för nyanlända barn, men är inte avgränsad till denna grupp utan är öppet för alla i Gränbyskolan. Starten sker i Gränbyområdet men målsättningen är att utöka satsningen så att fler barn och ungdomar i Uppsala ska få information om och möjlighet att delta. 

”Vi i Almtuna IS vill dra vårt strå till stacken och är övertygade om att idrotten erbjuder en fantastisk möjlighet till integration. Almtuna IS kan vara en viktig integrerande kraft i Uppsala där människor med olika bakgrund möts och får en meningsfull sysselsättning.” säger Andreas Klingberg, klubbchef Almtuna IS.

Hur kom ni på idén med projektet? Det som gjorde att vi drog igång var att jag i november 2015 träffade ett företag som brann för frågan och vi satte ihop en arbetsgrupp som kontaktade kommun och övriga delar av näringslivet. 

Vad kommer ni erbjuda barnen? Tanken är att vi tillsammans med Gränbyskolan och fritidsgårdarna skall göra olika typer av insatser där det behövs. Projektet skall vara levande, men allt från läxläsning, värdegrundsarbete till hockey. 

Vilka tips har du till andra föreningar som vill göra något liknande? Hitta en projektledare som tillsammans med kommunen driver projektet, utan kommunens deltagande så tror jag uppgiften blir övermäktig. Någon att bolla idéer med, någon som kommer med frågor om vart vi mest behövs och kan hjälpa till.

 

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info