Hoppa till sidans innehåll

Veckans Övning del 16: Backskott med skymmare

27 SEP 2018 14:31
En bra övning där forwards får träna på att vara skymmare och backen får träna på att skjuta vid rätt läge när målvakten är skymd.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2018 14:31

Starta på signal

Forwarden passar upp pucken till backen. Antingen har du en skymmare framför mål och passaren blir returtagare, eller så gör du som i klippet, att forwarden tar sig in och skymmer efter passningen.

Backen tar sig in i banan och strävar efter att skjuta när målvakten är skymd. I första steget kan du dra ner lite på tempot för att lära dig att skjuta vid rätt läge. Öka sedan på hastigheten i skridskoåkningen.

Tips till spelarna!
- För att ge dig själv mer yta på offensiv blålinje tänk på att ha skridskorna utanför och pucken innanför blålinjen när du tar in pucken i banan.

- När du står framför mål fokusera på att göra det svårt för målvakten genom att han/hon måste röra på huvudet och se ”runt” dig för att kunna se pucken.

Börja använda Övningsbanken gratis

Övningarna i veckans övning kommer från Svenska Ishockeyförbundets nya gratis digitala Övningsbank. Här kan du hitta hundratals övningar sorterade efter ålder och olika kategorier. Du kan favoritmarkera dina favoritövningar och skapa egna ispass. 

Läs mer om Övningsbanken 

Fler avsnitt av Veckans Övning

På länken nedan hittar du fler av våra övningar

Till Veckans Övning

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info