Hoppa till sidans innehåll

Veckans rörelselek - Skicka och ta emot

01 APR 2019 15:45
Vi vill att fler barn ska röra på sig. Därför har vi skapat portalen www.rorelsekurvan.se där massor av roliga lekar finns som stimulerar till rörelseglädje.
  • Skapad: 01 APR 2019 15:45

Rörelsekurvan är ett projekt från Svenska Ishockeyförbundet för att ge barn möjlighet att tidigt få chansen att uppleva glädjen och självförtroendet det ger att röra på sig. 

På sajten finns en rad olika rörelselekar som är lätta att utföra i hemmamiljö och som utvecklar olika rörelseförmågor som är viktiga att få med sig i tidig ålder, såsom objektkontroll, balans och koordination. Här finns också ett test som föräldrar kan göra för att få en uppfattning om sitt barns rörelseförmåga och sedan få tips på rörelselekar.

Du hittar fler roliga lekar på www.rörelsekurvan.se

Veckans rörelselek - Skicka och ta emot

Den här leken går ut på att passa ett objekt mellan varandra, exempelvis en sjal, ärtpåse eller en boll. Styr svårighetsgraden med val av objektet. Leken fungerar både i par och i större grupper och kan varieras i oändlighet! Använd underarmskast, överarmskast, rulla, passa med fötterna eller använda ett redskap. Kasta framför kroppen, bakom ryggen eller över huvudet, gör det sittande, stående, eller i rörelse.

Skribent: Johan Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info