Hoppa till sidans innehåll

Robbans Träningstips 54: Offensivt målvaktsspel

26 OKT 2012 12:00
Thomas Magnusson ger bra tips till målvakter!
  • Skapad: 26 OKT 2012 12:00

Målvakter som behärskar spelet med klubban och samtidigt rör sig obehindrat på skridskorna kan tillföra målvaktsspelet ytterligare en dimension utöver att rädda puckar.

Målvaktens uppgifter i lagets övergång från försvar till anfall:

1/ I situationer med full kontrollpå pucken efter en räddning ochmed tillräckligt med tid, ska dukunna lämna eller passa puckentill en medspelare som har gjortsig spelbar.

2/ Du ska i möjligaste mån, efter din taktiska förmåga och din skicklighet att hantera pucken, kunna kontrollera motståndarnas nerlägg och andra lösa puckar och på så sätt hjälpa ditt lag att vinna tillbaks pucken.

En aktiv målvakt som stoppar, kontrollerar och spelar pucken obehindrat kan försvåra för motståndarna att etablera och behålla tryck i deras anfallszon. Med bra spelförståelse och tillräckligt stor skicklighet på skridskorna och med klubban, kan du istället underlätta för ditt lag att vända spelet och gå till anfall.

Klicka här för att läsa mer

 

Roberts Träningstips nr 1-50 finns som tryckt häfte med massor av bra träningstips inom isövningar, fysisk träning, näringslära m.m. Om du vill köpa häftet kontaktar du This is a mailto link och skriver in dina adressuppgifter. Priset är 79 kr + frakt 20 kr, totalt 99 kr. 

Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info