Hoppa till sidans innehåll

AXA:s hälsotest


Testa dig själv – Äter du bra?

Att köra tuff hockeyträning flera gånger i veckan kräver mycket energin. Extra mycket om du dessutom är i den åldern då du fortfarande växer. Det är helt enkelt mycket mat som måste in! Och förutom att det ska vara mycket mat ska det vara mat av bra kvalitet. För du bygger inte en stark vältränad kropp på bullar och läsk. Nej, det som behövs är näring i form av järn, C-vitamin, D-vitamin, kalcium m.m. Och så rätt mängder kolhydrater, protein och fett såklart.

Många hockeyspelare äter redan bra, men det finns också de som behöver förbättra sina matvanor. Kanske genom att äta en större frukost, byta ut en läsk mot ett glas mjölk, äta mer grönsaker till middagen eller lägga till en näve nötter varje dag.

Testa dina matvanor här!

Testa dina matvanor med hjälp av AXAs hälsotest på länken nedan:

http://www.axa.se/Ma-bra-coachen/Testa-dina-vanor/

Här kan du se hur mycket energi du gör av med och hur mycket du får i dig. Du kan också se om du får i dig tillräckligt med protein, järn, kalcium m.m.

Och för dig som är nyfiken – kolla vad som ger mest protein, ett glas mjölk eller ett ägg, vilken frukt du ska äta för att få i dig mest C-vitamin och hur mycket energi en påse nötter innehåller.

Uppdaterad: 19 AUG 2014 15:24 Skribent: Gustav Griborn

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info