Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Begagnad utrustning

Det fungerar utmärkt att använda begagnad utrustning. Det är viktigt att det är rätt utrustning som passar ditt barn och att skydden är hela.

Bytardagar

De flesta föreningarna arrangerar bytardagar där man kan byta eller köpa begagnad utrustning till billiga priser. I vissa föreningar finns det även möjlighet att låna/hyra utrustning. Kontakta din förening för mer information.

Ny utrustning

Om du vill köpa ny utrustning ska du tänka på att köpa rätt. Observera att barn- och ungdomar inte behöver köpa de dyraste skridskorna eller klubborna.

Att tänka på!

När ditt barn blir äldre ökar utbudet av utrustning. Här är det viktigt att köpa rätt utrustning som passar ditt barn. De dyraste exemplen på klubbor och skridskor är avsedda för den vuxne och utbildade spelaren som kan utnyttja t ex en klubbas konstruktion och som p g a kroppstyngd, intensitet och kraft i åkningen behöver en mer kvalificerad skridsko. Lika exempel finns på kroppsskydd och målvaktsutrustning.

 

Utbildningsmaterial inom utrustning

I Svenska Ishockeyförbundets material "Föräldrafoldern" finns ett åtta sidors specialavsnitt om utrustning. Här får du lära dig mer om vilken utrustning som behövs och vad du ska tänka på. (Avsnittet finns på sidan 19-27)

Läs föräldrafoldern som pdf pdf ikon

Läs föräldrafoldern som e-bok:

 

Film om Utrustning från Ishockeyns Tekniska Grunder

Uppdaterad: 22 NOV 2016 13:27 Skribent: Johan Andersson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info