Hoppa till sidans innehåll

NPF inom ishockey


omslag 2 kopiera

Gratis utbildningsmaterial inom NPF - Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar 

Tillsammans med Riksförbundet Attention har Svenska Ishockeyförbundet ett utbildningsmaterial som informerar och utbildar ledare och föräldrar. Materialet täcker delar inom NPF (t ex ADHD och Aspergers syndrom). I häftet finns grundläggande information. Fokus ligger på att ge ledarna tips som de kan använda i verksamheten. Vår ambition är att denna satsning ska göra våra ledare tryggare i ämnet, vilket kommer leda till en bättre miljö för våra barn- och ungdomsspelare i första hand. I projektet ingår även utbildning av Distriktsinstruktörer som i sin tur ska utbilda alla ledare på Grundkursen. Varje deltagare på grundkursen får ett exemplar av häftet.

Läs materialet som E-bok

Läs materialet som pdf

Klicka här för att läsa häftet "NPF inom ishockey"

pdf ikon

Köp materialet i tryckt format

Häftet finns även i tryckt format. Till webshoppen

 

Lilla sportspegeln om ADHD inom ishockeyn

I detta fem minuter långa reportage får vi träffa Mio som berättar om hur det är att ha ADHD och spela ishockey. "Jag tycker det är kul med utmaningar men det kan vara jobbigt att ha ADHD och göra något som man tycker är tråkigt, för då kan man inte koncentrera sig. Men om man gör något som man tycker om så får man jättemycket energi"

 

Linus Söderström

Juniorkronornas målvakt Linus Söderström fick diagnosen Aspergers syndrom och ADHD när han var sju år. Han berättar bl a att "Hockeyn var något jag kunde luta mig mot när jag hade det jobbigt, jag älskade det så mycket"

Se TV4:s reportage nedan

 

Robin Kovacs

Robin Kovacs berättar i Expressen om hur det är att spela hockey med ADHD och dyslexi. "– Se bara din adhd som en fördel. Vi med adhd orkar träna mer. Vi är mer målinriktade. Så bara gå och träna i stället för att göra av med energin på något annat"

Läs artikeln här

 

Läs mer

Riksförbundet Attention uppmärksammar samarbetet i en artikel nedan:

Till artikeln!

Uppdaterad: 20 FEB 2017 09:41 Skribent: Johan Andersson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info