Hoppa till sidans innehåll

Psykologisk träning


Svenska Ishockeyförbundet har de senaste åren tagit ett stort steg med utvecklingen av den psykologiska träningen. Numera finns psykologiska tränare med i ledarstaben för flera landslag. Det finns även flera utbildningsmaterial för dig som vill veta mer om psykologi och psykologisk träning.

 

Här kan du läsa eller ladda hem följande material:

 

Självkontroll i ishockey

Det framgångsrikaste lagen vinner, därför att deras spelare använder sin intelligens, sina kunskaper och sina fysiska krafter effektivare än motståndarna. De har helt enkelt bättre självkontroll!

Ladda hem

 

Psykologi inom ishockey

Det sitter 15 000 på läktaren i VM finalen mellan Sverige och Finland. Det står 1-1 efter full tid och spänningen i arenan är total. Publiken sjunger hejarramsor, skriker och jublar. Det har blivit dags för straffläggning. Du är spelaren som ska lägga den sista avgörande straffen. Missar du förlorar Sverige och vårt grannland Finland tar hem guldet.

Ladda hem

 

Prestationsutveckling

Den här rapporten utgår från en fråga som 335 ishockeyspelare i åldersspannet 16-20 år fått svara på. Alla spelare som deltagit i undersökningen har vid något tillfälle funnits med i något av våra landslag. Frågan var: Vad påverkar eller har påverkat dig negativt i ditt tankesätt som ishockeyspelare?

Ladda hem

 

Individuell Spelarutveckling

Individuell utveckling är inget nytt begrepp.Inom arbetslivet är det relativt vanligt att man i medarbetarsamtaltar fram en utvecklingsplan för denanställde. I skolvärlden, från universitetsvärlden tillgrundskolan, arbetar man med utvecklingsplaner.En individuell utvecklingsplan skulle kunna beskrivassom produkten av kartläggningen av en enskildindivids livssituation kopplat till det område individenska utvecklas inom.

Ladda hem

 

Köp som tryckta häften: Till webshoppen

Uppdaterad: 20 FEB 2017 09:42 Skribent: Fredrik Lindgren

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info