Hoppa till sidans innehåll

Övningsbanken


Webbmaterial Övningsbanken

Till webbmaterialet

 Övningsbanken

Pärmen slutsåld

Pärmen Övningsbanken är slutsåld. Istället för att trycka en ny version har vi valt att publicera pärmens innehåll här på hockeyakademin. 

Nu kan du beställa DVD:n Övningsbanken med tillhörande webbmaterial för 149 kr. Du får DVDn med övningarna samt kod till webbmaterialet som finns på länken ovan. Kontakta This is a mailto link för beställning. Ange postadress och mobilnummer.

Information

En fullmatad övningsbank riktat till ledare för ungdomar från 14 år och uppåt. Innehåller övningar inom:

Pärmen Övningsbanken innehåller ca 300 isövningar som idag används på alla Svenska Ishockeyförbundets camper och vid våra landslagssamlingar. Pärmen vänder sig till både ungdomstränare, juniortränare och A-lagstränare. Tanken med pärmen är att du som tränare ska få en bra hjälp att kunna titta i, stödja dig emot och kunna få egna idéer utifrån. Övningsbanken är inte svaret eller på något vis facit när det gäller isövningar utan ska i första hand ses som en hjälp till tränaren.Utmaningen i att skapa en bra övning ligger i att du som tränare bör tänka på hur du ska:

  • Utveckla individen
  • Utveckla kedjan och backparet 
  • Utveckla femman och dess samarbete
  • Utveckla laget och dess spelsystem 

Tänk också på att planera hela ispasset så att pulseringen blir bra. Det är viktigt att spelarna känner att de har fått arbeta med individuella tekniska detaljer, individuella taktiska detaljer och lagtaktiska detaljer. Det är bra om du som ledare är engagerad och driver på spelarna, samt ger konstruktiv feedback under övningarna. När du arbetar med spelarnas teknik, var noggrann och ge individuell feedback. I kamp- och matchlika övningar är det bra att starta med signal för att få upp maximal intensitet.

Uppdelning

Övningarna innehåller övningsbild, övningsförklaring, syfte med övning och tips till vad spelarna ska tänka på. För att du snabbt och enkelt ska hitta så är övningarna uppdelade och kategoriserade efter följande modell: 

Fem grundelement

Dessa övningar syftar till att utveckla den individuella tekniken och lära in en ett grundelement i taget medbra och enkla övningar där tekniken prioriteras framför fart och svårigheten ska ökas successivt. 

• Skott

• Närkampsspel 

• Puckföring

• Passning & mottagning 

• Skridskoåkning

Back- och forwardsspel

Övningar som syftar till att utveckla den individuella tekniken och den individuella taktiken. Bra och enkla övningar där individen utvecklas i sin roll tillsammans med backkompisen eller kedjekompisarna.

Teknikövningar

Övningar som syftar till att träna flera av de fem grundelementen i en och samma övning.

Situationsspel

1 mot1, 2 mot 1, 2 mot 2, 3 mot 2 samt 3 mot 3

Övningar som syftar till att utveckla den individuella tekniken och den individuella taktiken. Bra matchlika övningar där spelarna hela tiden måste fatta snabba beslut ute på isen.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:00 Skribent: Gustav Griborn

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info