Hoppa till sidans innehåll

Christoffer Holm berättar om Division III-VM i Turkiet

13 APR 2016 10:00
"Topplagen skulle klara sig bra i Hockeyettan" - Christoffer Holm berättar om sin första VM-turnering.
  • Skapad: 13 APR 2016 10:00

Q: Först ett stort grattis till uttagningen. Hur sammanfattar du den säsongen som du precis avslutat? 
A: Tack så mycket! Det har utan tvekan varit den roligaste säsongen hittills. Första säsongen i HockeyAllsvenskan bjöd på nya utmaningar och det är en fantastisk liga att vara domare i med duktiga spelare, ledare och fans som älskar sina lag. Jag fick dessutom förmånen att uppleva slutspelsserien, träningslandskamp för Damkronorna, J20-SM och sedan avsluta det med turneringen i Turkiet. Så det har  varit en säsong fylld av nya erfarenheter. 

Q: Du dömde Div. III-VM i turkiet, vilka lag deltog och vilken nivå var lagen på spelmässigt? Från vilka länder kom de övriga domarna?
Lagen som deltog i turneringen var Turkiet, Luxemburg, Bosnien och Hercegovina, Hong Kong, Georgien och Sydafrika. Nivån mellan toppen och botten varierade men spelmässigt skulle topplagen i turneringen klara sig bra i HockeyEttan. Domarna kom från USA, Norge, Finland, Storbritannien, Litauen, Tjeckien, Rumänien och Turkiet.

Q: Hur upplevde du att turneringen gick för dig och vad var största utmaningen? Vad var det bästa minnet du tar med dig?
A: Jag tar med mig en bra känsla från turneringen. Största utmaningen under turneringen var kommunikationen. Det var inte alla spelare som pratade engelska och därför var det emellanåt svårt att föra en bra kommunikation. 

Jag tar också med mig massor av fantastiska minnen från den här turneringen som jag upplevt tillsammans med gruppen både på och utanför isen. Men stämningen under sista avgörande matchen mellan Turkiet och Sydafrika var imponerande. Turkiets fans visade stor kärlek till sitt lag och även om publikskaran inte var speciellt stor jämfört med Sverige så var ljudnivån otroligt hög.  

Q: Hur förbereder du dig inför kommande säsong, vilka tankar/målsättningar har du för år 2 i HA?
Under sommaren är det viktigt att bygga vidare på träningen. Det vi gör på sommaren kommer visa sig på isen under säsongen, precis som för spelarna. Personligen blir det löpning, mountainbike och styrketräning under sommaren. Sen passar det perfekt att titta på videoklipp från säsongen och läsa regler ute i solen.  

Det har varit en rolig säsong och det vill jag kunna säga även efter nästa. Om jag har roligt både på och utanför isen så ökar prestationerna. Jag har fått med mig en del punkter av våra coacher under säsongen som jag kommer jobba vidare med under år två. I sommar och under nästa säsongen blir det hårt arbete för att jag ska få vara med så länge som möjligt under våren 2017. 

Q: Vilka tips vill du ge till unga domare som drömmer om att få möjligheten att döma internationella turneringar?

Det bästa tipset jag kan skicka med är att det ska vara roligt att döma hockey. Vi gör det här för att vi älskar sporten. Ibland kan det komma hårda ord från omgivningen runt en hockeyrink men det viktiga är att bära med sig sin egna känsla från matchen. Lyssna på vad domarcoachen säger, han är där för din skull och för din utveckling. Sen självklart, skapa dig så bra förutsättningar som möjligt genom att ta hand om kroppen och ha god regelkännedom.

Svenska Ishockeyförbundet tackar Christoffer för pratstunden och önskar lycka till med förberedelserna inför säsongen 2016/2017.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info