Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Lindgren/SIF

Domare till TV-puckens bronsmatch

01 NOV 2015 11:51
Under TV-pucken 2015 är det inte bara spelare som stått för fina prestationer på isen, även de 24 utvalda domarna har gjort fantastiska insatser.
  • Skapad: 01 NOV 2015 11:51

TV-pucken 2015 lider mot sitt slut. Vi är framme vid den femte och sista dagen på årets turnering – som även är den viktigaste. Efter fyra intensiva dagar där 16 distrikt deltagit ska det nu spelas final och bronsmatch. Dessa två matcher, och tillika hedersamma uppdrag har nu tilldelats två team som innefattar totalt sex domare.

”En bra utmaning”

Först ut under TV-puckens sista dag är bronsmatchen, som kommer att dömas av huvuddomare Hans Waara som på linjen har med sig Liv Andersson och Robin Eneroth. Ett team där alla tre till vardags dömer division 2, och som nu ser fram emot en jämn och intensiv bronsmatch där deras egen insats blir minst lika viktig som spelarnas.

- Det ska bli roligt, det känns som en bra utmaning och ett härligt slut på turneringen, säger Waara som tycker att årets turnering bjudit på jättebra spel och härlig gemenskap.

”Enorma framsteg”

Uttagningen av domarna till årets upplaga av TV-pucken har sett lite olika ut. Några har genom nominering från sitt distrikt blivit uttagna och några har via samtal från Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet, erbjudits chansen. Under TV-pucken har Hansson haft ansvar för de 24 utvalda domarna och han är väldigt nöjd med turneringen ur ett domarperspektiv.

- Vi har sett enorma framsteg med killarna och tjejerna som fått visa upp sig. Det har varit bra matcher och många har utvecklats väldigt mycket.

Hedersamt uppdrag

Samtliga domare i de båda teamen som ska döma bronsmatch och final är överens om att årets turnering varit rolig där det har spelats många bra och jämna matcher.

- Turneringen har varit väldigt bra och välspelad, inga större händelser som påverkat och vi har kunnat styra matcherna dit vi vill, säger finalmatchens huvuddomare Alexander Österberg. 

 

Skribent: Lisa Classon

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info