Hoppa till sidans innehåll

Domarutveckling på sportlovscamper

03 MAR 2016 11:25
Efter tre av fyra genomförda sportlovscamper sammanfattar domaransvarige Joel Hansson camperna.
  • Skapad: 03 MAR 2016 11:25

Måndag till onsdag genomfördes två av vårens fyra sportloscamper. Camperna genomfördes i Gnesta och Munkfors - sedan tidigare har en sportlovscamp genomförts i Landsbro. Under dessa dagar fick domarna möjligheten att utveckla sig både teoretiskt och praktiskt genom bland annat genomgång och övningar olika teman inom mental träning, praktisk träning i form av ispass samt coachning under de matcher som genomfördes med de U15 spelare som deltog på spelarcampen som gick parallellt.

Domaransvarige Joel Hansson tänker följande om de genomförda camperna
-”Att vi kan ha löpande och aktiv utvecklingsverksamhet för domare på alla nivåer är en fantastisk möjlighet för svensk ishockey. Vi har väldigt många intresserade och duktiga domare som önskar utveckla sig i sin roll som domare och som har drömmar och ambitioner att nå högt både nationellt och internationellt. Att kunna skapa möjligheterna för detta på våra camper känns verkligen inspirerande.”

Domarcampsansvarige John Fransson säger följande:
-"Camperna är en viktig del i Svenska Ishockeyförbundets plan för att utveckla morgondagens elitdomare. Att vi har möjlighet att samla domare från hela Sverige flera gånger per säsong är ett fantastiskt verktyg för att fånga upp talanger från de olika distrikten. Feedbacken vi får från domarna och instruktörerna som är med på camperna skvallrar också om att domarna utvecklas och gör stora framsteg under camperna.

I kommande avsnitt av Ishockeyförbundets DomarPodd så kommer ett inslag från sportlovscamperna där deltagande domare berättar om sina tankar och upplevelser från sportlovscampen. En sportlovscamp återstår under säsongen 2015-2016, i Härnösand den 8-10 mars.

Skribent: John Fransson

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info