Hoppa till sidans innehåll

Elitdomarkonferens på Bosön

03 MAJ 2016 08:00
Elitdomarkonferensen den 4-5 maj samlar representanterna för Sveriges största bollsporters domarkårer. Svenska Ishockeyförbundet deltar.
  • Skapad: 03 MAJ 2016 08:00

Mellan den 4-5 maj så genomförs en elitdomarkonferens på Bosön, bakom initiativet står Bosöns Folkhögskola genom Andrea Hjelmåker och Pär Svennar tillsammans med Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson. Till elitdomarkonferensen så kommer herr- och damdomare från de största lagidrotterna inom svensk idrott som tillhör gruppen domare som är aktiva på högsta internationella och nationella nivå inom respektive idrott.

Syftet är att skapa förutsättningar

Konferensen syftar till att skapa förutsättningar för fortbildning av elitdomare över idrottsgränserna i ämnen så som mental träning, fysisk träning och andra ämnen som nödvändigtvis inte är idrottsspecifika. Träffen har också till syfte att skapa en plattform där domare kan möta andra domare som är aktiva på samma nivå och möter snarlika utmaningar men i andra idrotter än sin egna.

Joel Hansson ser väldigt positivt på den kommande konferensen.

”Jag tror att det finns ett stort behov för en träff som denna i alla idrotter, vi har nått en ny nivå inom idrotten där flera idrotter har en domarverksamhet där de aktiva tränar och tävlar på en väldigt hög nivå och där vi ser en positiv ökning i form av antalet individer som är heltidsanställda och har domarrollen som ett yrke året om. Våra domare befinner sig ofta i sin egen ”bubbla” och jag tror möjligheten att få träffa och möta andra individer som befinner sig i liknande situationer men i andra idrotter kommer att stimulera och stärka individerna och i slutänden rollen domare oavsett idrott man är aktiv inom.”

På konferensen så kommer domare från Ishockeyn, fotboll, basket, bandy, innebandy samt amerikansk fotboll att samlas. Från ishockeyförbundet och SHL så deltar huvuddomarna Mikael Nord, Patrik Sjöberg och Daniel Winge samt linjedomarna Anna Hammar samt Stina Nilsson och domaransvarige Joel Hansson. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info