Hoppa till sidans innehåll

Få hjälp med träningen på DomarAkademin!

21 MAJ 2015 10:12
Svenska Ishockeyförbundet och Hockeydomare.se har som i ett led att utveckla Hockeydomare.se börjat ta fram träningsmaterial specifikt för ishockeydomare.
  • Skapad: 21 MAJ 2015 10:12

Under de kommande månaderna kommer vi att fylla på DomarAkademin med material. Svenska Ishockeyförbundet kommer tillsammans med Pär Svennar och Andrea Hjelmåker från Bosöns Idrottsfolkhögskola ta fram material specifikt för ishockeydomare på alla nivåer. . DomarAkademin ska på sikt täcka in alla domarnas behov gällande försäsong, kost, träning och mentala förberedelser. Under våre, sommaren och hösten kommer en serie filmer släppas på temat Träning och Mental styrka.

”Det jag vill göra med avsnitten i idrottspsykologi är att ge en inblick i hur domare tänker under match och hur de förbereder sig inför säsongen. Utöver teori och övningar så kommer ni få ta del av välkända domarprofilers syn på bland annat självförtroende, stress och återhämtning. Även skallen behöver träning – det känns jättekul att vara del av det här på hockeydomare.se ” säger Andrea Hjelmåker, utbildare vid Bosön IFHS.

”Mitt mål med avsnitten i träningslära är att behandla domarens träning ur olika perspektiv över en hel säsong, bland annat hur man kan genomföra den faktiska fysiska träningen, och hur man kan planera sin träning. Jag hoppas kunna inspirera till fortsatt träningsutveckling hos domare på alla nivåer!” säger Pär Svennar, utbildare vid Bosön IFHS.

”Det känns fantastiskt att vi inlett detta projekt med Bosön IFHS och dessa mycket kompetenta utbildare. Att vi nu fyller domarakademin med utbildningsmaterial även inom ämnena idrottspsykologi samt träningslära är något som efterfrågats av domare under en längre tid. Inom en snar framtid kan domaren själv, hemma vid sitt skrivbord, lära sig mer om idrottspsykologi och få förslag på hur just hon/han ska träna. Detta projekt är även ett led i utmaningen att få fler tjejer och killar att börja döma ishockey. ”säger Tomas Thorsbrink, domarchef vid Svenska Ishockeyförbundet. 

Under sommaren kommer släppas material kontinuerligt på Hockeydomare.se, och först ut är filmer och information om hur man bäst lägger upp sin försäsongsträning för att komma förberedd till höstens matcher. 

Första filmen släppt - lär dig mer om Olympisk rörlighet

Vi har nu släppt vår första film - om Olympisk Rörlighet. Gå till DomarAkademin och ta del av filmen idag!

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info