Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Lindgren/SIF

Finaldomare i TV-pucken 2015

01 NOV 2015 12:45
Under TV-pucken 2015 är det inte bara spelare som stått för fina prestationer på isen, även de 24 utvalda domarna har gjort fantastiska insatser.
  • Skapad: 01 NOV 2015 12:45

TV-pucken 2015 lider mot sitt slut. Vi är framme vid den femte och sista dagen på årets turnering – som även är den viktigaste. Efter fyra intensiva dagar där 16 distrikt deltagit ska det nu spelas final och bronsmatch. Dessa två matcher, och tillika hedersamma uppdrag har nu tilldelats två team som innefattar totalt sex domare.

En final med storpublik

Efter dagens bronsmatch väntar den stora finalen som huvuddomare Alexander Österberg tillsammans med linjemännen John Norling och Joel Hammar kommer att döma. Alla tre i teamet förväntar sig en jämn och härlig final med mycket folk på läktarna.

- Finalen i TV-pucken 2015 blir den roligaste matchen jag dömt, säger linjemannen Joel Hammar som även berättar att han gick sin första föreningsdomarkurs som 11-åring.

- Det var min pappa som tog med mig och på den vägen är det. Det kan vara det bästa han gjort för mig.

”Enorma framsteg”

Uttagningen av domarna till årets upplaga av TV-pucken har sett lite olika ut. Några har genom nominering från sitt distrikt blivit uttagna och några har via samtal från Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet, erbjudits chansen. Under TV-pucken har Hansson haft ansvar för de 24 utvalda domarna och han är väldigt nöjd med turneringen ur ett domarperspektiv.

- Vi har sett enorma framsteg med killarna och tjejerna som fått visa upp sig. Det har varit bra matcher och många har utvecklats väldigt mycket.

Hedersamt uppdrag

Samtliga domare i de båda teamen är överens om att årets turnering varit rolig där det har spelats många bra och jämna matcher.

- Turneringen har varit väldigt bra och välspelad, inga större händelser som påverkat och vi har kunnat styra matcherna dit vi vill, säger finalmatchens huvuddomare Alexander Österberg som tror att han själv blev utvald till detta hedersamma uppdrag tack vare sin speed och bra bedömningar i spelet. Nu tror och hoppas han också att han, Norling och Hammar kommer att göra en fantastisk final tillsammans. 

Skribent: Lisa Classon

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info