Hoppa till sidans innehåll

Förbundskurserna avslutade

07 SEP 2015 14:34
Riksseriekursen avslutade Svenska Ishockeyförbundets kursperiod - och en sammanfattning från Rumänien!
  • Skapad: 07 SEP 2015 14:34

Kursperioden avslutad

Med Riksseriekursen den gångna helgen på Bosön i Stockholm avslutades förbundskurserna 2015. Helgen innan var Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson dessutom i Rumänien och deltog på deras domarkurs - något som du kan läsa mer om här

Rumänien - en fantastisk möjlighet för erfarenhetsutbyte

Domaransvarige Joel Hansson ser väldigt positivt på den genomföra utbildningen tillsammans med det Rumänska förbundet. 

-”Rumänien är ett litet hockeyland sett till antalet utövare men domarna är likväl enormt intresserade av att utvecklas och att få möjligheter att komma på större och bättre internationella turneringar” säger Joel.

Fokus på utbildningshelgen låg främst på att förbättra kunskapen kring grundläggande skridskoåkning samt att klargöra positioner och arbetsmönster för huvuddomare samt linjemän. Kursen hade 30 aktiva som hade olika erfarenhet och antal år som aktiva domare. 

Joel Hansson: ”Det är alltid utmanande och lite svårt att ha en utbildning på engelska när ingen av deltagarna har det som modersmål. Men trots språkbegränsningar så tog alla domare verkligen till sig av informationen. Att vi får möjligheten att utbilda och delta på utbildningar utomlands visar verkligen att svensk ishockey och vår utbildningsverksamhet håller en hög nivå. 

Damdomarutbildning på Bosön

Under helgen genomfördes en utbildning för de tjejer som under säsongen dömer som Förbundsdomare C. Totalt samlades 15 stycken tjejer från hela landet för att genomföra olika tester samt ta del av föreläsningar gällande olika arbetsmönster, regler samt en föreläsning kring kost. 

Instruktörer under kursen var elitdomarna Mikael Nord samt Johannes Käck. Resultaten för gruppen blir bättre för varje år och de visar sig även i de internationella uppdragen som ges. 

Domaransvarige Joel Hansson utvecklar; ”att våra damdomare får goda förutsättningar via kvalitativa utbildningar ger verkligen resultat, inte bara att fys-testerna visar bättre och bättre värden från år till år men även att vi får bättre internationella turneringar. Att vi hade 3 domare på föregående säsongs VM samt IIHF top perfomance camp här i augusti visar att vi är på rätt väg.” 

För tjejerna väntar nu seriepremiären i Riksserien den 9 september.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info