Hoppa till sidans innehåll

Inför Dam-VM i Kamloops: Gabriella Gran och Veronica Johansson

23 MAR 2016 09:23
Den 28 mars - 4 april går damernas VM av stapeln i Kamloops, Kanada. Vi tog en pratstund med våra svenska domare Gabriella Gran och Veronica Johansson inför avresan.
  • Skapad: 23 MAR 2016 09:23

Från SM-final direkt till VM

Både Veronica och Gabriella har precis avslutat den svenska säsongen med finalmatcherna i Riksserien mellan Luleå HF-Linköping HC. Mindre än en vecka senare är väskorna packade för avresa mot Kamloops, Kanada där årets VM äger rum. För Veronicas del blev fjolårets VM en extra stor succé då hon fick döma VM-finalen i Malmö.

Q: Nu är det snart dags för årets VM - vad har ni för tankar och målsättningar inför turneringen?

GG: VM i Kanada har alltid varit ett mål, så det känns helt sjukt att jag äntligen ska få uppleva det! Jag har haft turen att åka över och döma den kanadensiska ligan två gånger tidigare och fått känna på atmosfären, men jag tror att det kommer vara 10 gånger bättre den här svängen.Jag kommer gå in i turneringen med en härlig känsla, njuta av tillvaron i hockeyns hemland, försöka prestera så bra som möjligt och gå för att ha en match den sista dagen.

VJ: Först och främst är jag otrolig glad för uttagningen, för förtroendet och hoppas på ett riktigt hockeyäventyr. En dröm går i uppfyllelse, att få äran att döma ett hockey-VM i hockeyns hemland Kanada, ja det kan inte bli annat än ett äventyr. Det är den absolut högsta nivån som man kan döma och jag hoppas kunna göra en bra turnering där jag själv känner att jag gjort mitt bästa och inte kunde göra något som helst annorlunda, så får man se hur långt det räcker.

Q: Hur har förberdelserna sett ut sedan sista finalmatchen i Riksserien?

GG: Sen SM-finalen har vardagen gjort sig påmind igen efter en tid med mycket resande. Så jag har tagit igen lite tid på hemmaplan med tvätt, matlagning, tränat och börjat kika på packningen inför turneringen. Det är så veckan kommer se ut. Hålla igång kroppen, städa och packa så allt är klart innan avfärd på fredag. 

VJ: Efter en minst sagt stämningsfull SM-final tar jag med mig glädje och en väldigt skön känsla i kroppen. De sista dagarna fylls först och främst med jobb och de vardagliga sysslorna, ett besök hos frisören där man inte kan göra så mycket annat än att släppa allt och slappna av.

Vad tar ni med er i bagaget sen fjolårets VM i Malmö?

GG: Jag kommer ta med mig feedbacken som jag fick i Malmö men kanske framför allt det som jag har lärt mig under säsongen och utgå därifrån. Som alla mästerskap förväntar jag mig både mycke folk på läktarna men också mycket runt om, så jag ska fokusera på mitt och göra det jag behöver göra för att vara så redo som möjligt inför varje match. Förhoppningsvis var SM-Finalen en liten hint av åskådarantalet som kommer vara på plats i Kamloops. Så att säga att jag längtar är i underkant! 

VJ: Jag tar med mig erfarenheten. Jag menar, det är allt från det vi gör på isen till vad vi gör utanför isen. Man vet hur det fungerar och det är alltid skönt att ha lite "kött på benen".

Svenska Ishockeförbundet önskar Gabriella och Veronica lycka till i årets VM!

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info