Hoppa till sidans innehåll

Inför TV-Puckens gruppspel

10 SEP 2015 14:56
Domarutbildningar i samband med TV-Puckens gruppspel.
  • Skapad: 10 SEP 2015 14:56

Utvecklingsmöjligheter för spelare och domare

Mellan 11-13 september genomförs gruppspelsfasen av den anrika turneringen TV-Pucken. Precis som för spelare och tränare är denna turnering en möjlighet för talangfulla domare att få visa upp sig och att utvecklas under täta och intensiva matcher med stöttning av domarcoacher från Svenska Ishockeyförbundet. För domarcoacherna på plats är detta ett utvecklingstillfälle där man får möjligheten och samlas för att dela erfarenheter och utvecklas vidare i sin roll som coacher i olika moment.

TV-Pucken - en fantastisk möjlighet

”- För oss är TV-Pucken en fantastisk möjlighet att följa upp individer som uppvisar en stor talang som domare och som vi tror kan ta sig högt upp i systemet både nationellt och internationellt. Det finns ju bevis för att det är en turnering som lyckas ta fram många guldkorn ute i landet, exempelvis har SHL-domare som Linus Öhlund, Tobias Björk, Andreas Harnebring med flera dömt TV-Pucken och fått en väldigt fin skjuts i karriären av sina prestationer", säger Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

En tävling även för domarna

Även för domarna är TV-pucken ett tävlingsmoment då man kämpar för att gå vidare till TV-Puckens finalspel i Örnsköldsvik 28 oktober - 1 november. Till helgens gruppspel är tre huvuddomare och sex linjemän uttagna till respektive ort. Till slutspelet i Örnsköldsvik är fyra huvuddomare och åtta linjemän redan uttagna, som kommer få sällskap ytterligare lika många från gruppspelet. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info