Hoppa till sidans innehåll

Konferens för distriktsordförande samt utbildning för distriktsinstruktörer

13 MAJ 2016 08:00
Under helgen 14-15 maj så genomför svenska ishockeyförbundet en konferens för ordföranden i distriktens funktionärs/domarkommittéer.
  • Skapad: 13 MAJ 2016 08:00

Konferensen kommer att fokusera på att skapa diskussion och underlag för det framtida domararbetet och med projektet domare 2022 som utgångspunkt, 22 representanter från distrikten samt från HockeyAllsvenskan kommer att finnas på plats för att dela med sig av erfarenheter och sina tankar inför det framtida arbetet inom domarverksamheten på distrikts- och ungdomsdomarnivå.

Stora förhoppningar på helgen

Joel Hansson ser på helgen med stora förhoppningar:
-”Det är första gången på flera år som vi kan träffas så här och utbyte erfarenheter, tankar och lösningar på de olika utmaningarna vi står inför inom svensk ishockey. Att få samla alla som är aktiva med den största delen av domarverksamheten och att få komma ut med idéer och tankar kring förbättring när våra 24 timmar ihop är kittlande och jag ser framemot vad vi kommer att ha som fokus och arbetsområden när vi skiljs åt på söndag.”

Distriktsinstruktörsutbildning genomförs samtidigt

Samtidigt som konferensen genomförs så kommer svenska ishockeyförbundet att genomföra sin årliga utbildning för distriktsinstruktörer. Fokus kommer att ligga på att utveckla deltagarna i rollen som instruktör men även att skapa förutsättningar för att genomföra aktiviverande och utvecklande kurser för främst våra domare på ungdomsnivå och förbereda dessa individer på bästa sätt. Ett inslag på utbildningen kommer också handla om digitalutbildning och möjligheten för deltagarna att få utökad förståelse för framtidens utbildningsplattformar och dess fördelar.

Instruktör på utbildningen är Markus Yngvesson som förutom aktiv domare även är med i ishockeyförbundets projekt DAIF utveckling.
-”Utbildningstillfället är en viktig plattform för våra domare på alla nivåer, att ha en välutbildad och förberedd instruktör är en grundförutsättning för att vi ska kunna genomföra bra och utvecklande utbildningar. Jag tror att styrka ligger i att deltagarna har olika bakgrund och erfarenhet och kan under utbildningen dela med sig av dessa och lära sig av varandra" säger Markus.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info