Hoppa till sidans innehåll

Lyckad Elitcamp U16 genomförd

08 DEC 2015 13:00
I helgen genomfördes Elitcamp U16 med tre domare i samband med uttagningen till U16-landslaget. Utöver tre matcher att döma så genomfördes teoripass tillsammans med instruktören David Nothegger.
  • Skapad: 08 DEC 2015 13:00

David Nothegger: En ära att få vara på plats

Instruktören David Nothegger har tidigare dömt i Österrikes Erste Bank-liga, Champions Hockey League och J18-VM, så det var en erfaren instruktör som var på plats under helgen. 

-"Jag har haft en fantastisk weekend i Norrtälje och det var har varit mycket kul att arbeta med det här gänget. På lördagen efter ett kortare ispass så hade vi en genomgång om vad som krävs för att döma i de högsta serierna och internationellt. Det kändes verkligen som att domarna fick ytterligare motivation att hjälpa dem i deras satsning.

Efter matchen på eftermiddagen analyserade vi matchen på film där vi kunde bryta ner domarinsatsen mer på detaljnivå - och vi såg förbättringar redan til söndagens match. 

I helhet har det var en mycket givande helg, och jag vill tacka Svenska Ishockeyförbundet för en mycket bra arrangerad camp. Domarna har varit villiga att lära sig och har varit öppna för ideér och förslag. Extra kul att se hur snabbt de tog till sig av feedback och förbättrade sin dömning. Det har varit en ära att få vara en del av domarteamet i helgen".

Emil Netz: Fulladdad med energi!

-"Har varit en kul helg med fullt fokus på hockey och dömningen. Intressant med supervisor som till vardags dömer i andra serier utanför Sverige och internationella uppdrag.

Motiverande presentation om hans karriär såhär långt. Nu är man fulladdad med energi och motivation för nya kommande uppdrag!"

Niclas Westman: Kul med nya domarkollegor

-"Det har varit en väldigt utvecklande och rolig väg fram till elitcampen som var det sista steget. David gav bra feedback och det var intressant att veta mer om hur det är att döma internationellt.

Det var även roligt att få döma med nya kollegor som man annars kanske inte fått möjlighet att döma med."

Zacharias Nordin: En givande helg!

-"Det var spännande att få jobba med, och få tips av, en IIHF-domare. Han hade mycket bra synpunkter på hur vi agerade på isen, och vad vi gjorde bra och vad vi hade kunnat förbättrat. Det var en givande helg!"

Svenska Ishockeyförbundet tackar samtliga domare för helgen och önskar domarna lycka till under den återstående delen av säsongen. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info