Hoppa till sidans innehåll

Min match - mitt ansvar

06 OKT 2015 14:27
Vi har alla ett ansvar för att skydda vår sport. Svenska Ishockeyförbundet säger nej till matchfixing!
  • Skapad: 06 OKT 2015 14:27

Ishockey är för många av oss kopplat med massa glädje, snygga mål och en tuff kamp om att vinna matcher. Dessvärre finns det även mörkare krafter inom idrotten som i vissa fall är starkt anknytna till olika sorter av olaglig verksamhet.

Matchfixing innebär att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling i syfte att dra nytta eller vinning för sig själv eller andra och för att eliminera en del av den oförutsäg­barhet som är förknippad med utvecklingen eller utfallet av idrottstävlingar.

Matchfixing är ett av de största hoten mot tävlingsidrotten. De senaste åren har ett flertal fall med manipulerade idrottsresultat, med spel på desamma, upptäckts. Företeelsen strider mot svensk idrotts grundläggande värderingar som rent spel och respekt för andra. Matchfixing involverar dessutom ofta organiserad brottslig­het och med den följer risk för hot och påtryckningar mot dig som är aktiv inom idrotten.

Det är viktigt att du som är en del av den svenska idrottsrörelsen, vare sig det är som idrottare, ledare, domare eller annan funktionär, tar ansvar för ditt förhållningssätt till spel och vadhållning på din egen idrott.

Svenska ishockeyförbundet önskar att du i din roll som domare tar del av det befintliga materialet på både www.hockeydomare.se samt besöker www.minmatch.se för att ytterligare ta del av information kring matchfixing och hur du som domare kan arbeta mot detta. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info