Hoppa till sidans innehåll

Mustaschkampen avslutad - 27200 kronor till cancerforskningen!

02 DEC 2015 15:00
Efter en månads intensivt insamlade är nu Mustaschkampen 2015 avslutad - och det blev en succé med hela 27200 kronor insamlat till cancerforskningen.
  • Skapad: 02 DEC 2015 15:00

Insamlingsmålet uppnåddes - och mer därtill

Under den senaste månaden har ni kunnat följa hur domarna i Hockeyettan har odlat mustascher och skänkt delar av sina matcharvoden i matcherna i Hockeyettan och J20 SuperElit till förmån för forskningen kring prostatacancer.

Den insamlingen har nu avslutats - och det utsatta insamlingsmålet på 10,000 kronor nästan tredubblades då domarkåren samlade in hela 27200 kronor till forskningen.

Christian Hald - en stolt ordförande för SFDF

Svenska Förbundsdomarföreningens ordförande Christian Hald kommenterar:

-"Som ordförande i Svenska Förbundsdomarföreningen blir jag stolt över det engagemang som medlemmarna visat. Förutom att samla in så mycket pengar till den viktiga forskningen så har väldigt många odlat mustasch och på så vis visat att vi är en del av denna viktiga kamp mot cancern och då framför allt prostatacancer. Våra mustascher och ibland brist på dessa strån har lockat till många skratt och leenden runt om på ishallar i hela Sverige. På så sätt har Mustaschkampen också bidragit till en bättre stämning på isen under matcherna och visat att vi domare också bara är människor.

Jag tycker samarbetet med både Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Prostatacancerföreningen fungerat mycket bra och jag ser fram emot att utveckla det till Mustaschkampen 2016. Min förhoppning är att vi ska få med ännu fler domare runt om i landet i denna viktiga kamp mot cancern".

Joel Hansson - cancer berör alla: 

-"Det är jättekul att se att vi kan ena domarkåren på detta sätt. Cancer är något som dessvärre berör alla på olika sätt och det är kul att känna att vi kan vara med och hjälpa till", säger Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson.

Torsten Tullberg - Det här har ökat uppmärksamheten för kampen

-"Fantastiskt att Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Svenska Förbundsdomarföreningen varit med i Mustaschkampen. Er medverkan har bidragit till ökad uppmärksamhet för kampen mot prostatacancer samt ett välkommet bidrag till Fonden mot prostatacancer", kommenterar Torsten Tullberg, förbundsdirektör på Prostatacancerförbundet.

Sex domare odlade mustascher - så gick det

Under den senaste månaden har ni kunnat följa sex domare som odlat mustascher för att uppmärksamma insamlingen. Nedan ser ni slutresultatet av deras insatser.

andreasjakobsson andreasröhr filipgranrud
Andreas Jakobsson, Luleå  Andreas Röhr, Kristinehamn Filip Granrud, Karlstad
ludwigpettersson jimbergqvist marcustörnqvist
Ludwig Pettersson, Gävle  Jim Bergqvist, Svängsta Marcus Törnqvist, Söderhamn

Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Förbundsdomarföreningen är mycket glada och stolta över resultatet - och vill tacka alla som har deltagit i insamlingen. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info