Hoppa till sidans innehåll

Omstrukturering av domarverksamheten

26 FEB 2016 13:30
Från och med 1 Mars 2016 så kommer Svenska ishockeyförbundet att genomföra en omstrukturering av domarverksamheten och dess organisation.
  • Skapad: 26 FEB 2016 13:30

Joel Hansson blir domaransvarig/Referee in Chief hos Svenska Ishockeyförbundet   

Från och med 1 mars 2016 kommer Svenska Ishockeyförbundet att genomföra en omstrukturering av domarverksamheten och dess organisation. Omstruktureringen sker för att förtydliga fördelningen av arbetsuppgifter och ansvarsområden inom Svenska Ishockeyförbundet samt att stärka och utveckla arbetet med bredd-, förenings- och distriktsfrågor. 

Omstruktureringen innebär att Joel Hansson från den 1 mars tillträder tjänsten som domaransvarig inom Svenska Ishockeyförbundet. I och med detta tillträde får Joel ett övergripande ansvar över både det administrativa arbetet för domarverksamheten samt rollen som sammankallande i de olika utskotten som arbetar med domar- och regelfrågor inom Svenska Ishockeyförbundet. Tomas Thorsbrink kommer i denna omstrukturering att fortsätta verka för svensk ishockey som representant i Svenska Ishockeyförbundets regelutskott samt i det nystartade elitdomarutskottet där bland annat elitfrågor och internationella frågor behandlas.  

Domare 2022 - den största domarsatsningen som har gjorts

I samband med denna omstrukturering kommer även ett utvecklingsprojekt för Ishockeyförbundets breddverksamhet att startas. Domare 2022 kommer att bli den största satsningen på domarverksamhetens struktur och framtida utveckling.

Joel Hansson utvecklar tankarna kring det kommande projektet.

–" I samband med vår konferens i maj där alla ordföranden i funktionärskommittéerna samlas kommer vi att starta ett projekt som vi kallar för Domare 2022. Projektet utgår ifrån att vi centralt skapar ett nationellt måldokument där vi utvärderar och fokuserar på att vi ska arbeta med de viktigaste delarna inom vår domarverksamhet och framför allt mot vilka mål vi kan utveckla vår verksamhet på det mest effektiva och kvalitativa sättet.

Svenska Ishockeyförbundet fyller 100 år 2022 och vad är mer passande än att vi har ett projekt som ska säkerställa att vi har en domarverksamhet i svensk ishockey som är världsledande in i det nya århundradet. Målsättningen med ett projekt av detta slag blir att säkerställa ett kvalitativt långsiktigt arbete där organisationens olika delar ska få möjligheten att utvecklas över tid och i en takt som kan hanteras av alla fantastiska ideella krafter som finns ute i landet.

Vi har enormt många drivna och duktiga individer som vill utveckla vår domarverksamhet, jag tror att detta projekt kommer ge en struktur och ett tidsperspektiv som är hanterbart när man sätter sina mål på både nationell och lokal nivå".

Mer information om Projektet Domare 2022 samt domarkonferensen i maj månad kommer löpande på www.hockeydomare.se.

Administration

Domaransvarig: Joel Hansson.
Övergripande ansvarig för domarfrågor samt sammankallande för respektive utskott. Mobiltel: 070 – 445 04 05. E-post: This is a mailto link

För eventuella frågor ring:

Mikael Lundström, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef, tel: 08 – 449 04 39, mobiltel: 070 – 445 04 39
Joel Hansson, Svenska Ishockeyförbundets domaransvarig, tel: 08 – 449 04 05, mobiltel: 070 – 445 04 05Skribent: John Fransson

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info