Hoppa till sidans innehåll

SHL genomför slutspelsträff för sina domare

09 MAR 2016 12:48
SHL närmar sig Play in och slutspel och i samband med detta genomför man ett utbildningstillfälle för de uttagna domarna i Stockholm.
  • Skapad: 09 MAR 2016 12:48

24 domare uttagna till slutspelet

SHL har till slutspelet tagit ut 12 huvuddomare och 12 linjedomare till att döma matcherna som ska leda fram till vinnaren SHL 2015-2016. Träffen blir ett tillfälle för att summera säsongen som varit hittills och framförallt förbereda för vad som komma skall. SHL samlar de uttagna domare i Stockholm för att under en dag diskutera och arbeta med frågor som rör det kommande slutspelet.

Under dagen fokuserade man mycket på grupparbeten för huvuddomare och linjedomare samt med ett stort fokus på teamwork och hur man ska utveckla sitt arbete i gruppen för att genomföra matcherna på ett så bra sätt som möjligt.

Träffen ett viktigt avstamp inför slutspelet

Peter Andersson domarchef på SHL summerar dagen så här.
-”Vi ser naturligtvis framemot SM slutspelet och det som komma skall, vi kommer komma väl förberedda både mentalt och fysiskt till de kommande matcherna. Vi kommer att fortsätta döma efter de direktiven som vi dömt efter hela säsongen. Vi ska döma likadant som vi gjort från omgång 1 till nu.”

Huvuddomare Aleksi Rantala gör sitt första Slutspel som domare i SHL, Aleksi har tidigare dömt VM samt andra Internationella turneringar och även flertalet slutspel i finska SM-Liiga. Aleksi reflekterar på följande sätt över träffen;
-”Träffen är ett viktigt avstamp inför dem viktiga matcherna som kommer, att få möjligheten att sitta ihop och prata igenom det som varit och fokusera på det som komma skall blir en viktig del i våra förberedelser.”

Slutspelet inleds med play-in-matcherna på torsdag den 10/3.

Skribent: John Fransson

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info