Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av HockeyEttans kurs

24 AUG 2015 12:58
110 stycken domare utbildades i Gävle den gångna helgen.
  • Skapad: 24 AUG 2015 12:58

Lyckad kurshelg i Gävle

Helgen 21-23 augusti samlades över 110 stycken domare från hela Sverige för att genomföra utbildning för förbundsdomare kategori C. Domarna i denna kategori dömer mestadels HockeyEttan, J20 Superelit, J18 Allsvenskan och Riksserien. Domarna genomförde en helg med fysiska tester där resultaten var på väldigt goda nivåer.

Domaranasvarig Joel Hansson utvecklar.
-”Vi har en grupp som är enormt motiverade och som har tagit träningen seriöst, vi ser en väldigt positiv utveckling av statusen på våra domare och tack vara det samarbete vi tidigare inlett med Bosön så är vi på rätt riktning för framtiden.”

Lördagspasset - "Så dömer vi"

Lördagen bestod av en fördjupning i regler och tolkningar, då Svenska Ishockeyförbundets regelansvarige Björn Wettergren ledde ett pass där fokus låg på att sammanfatta och ge feedback på den nya regelbok som kom föregående år, samt att diskutera kring ämnet ”Så dömer vi”. Så dömer vi ska fungera som en röd tråd genom svensk ishockey för att få en likriktning i bedömningar runt om i landet. 

Domarna fick i olika grupparbeten diskutera och arbeta med frågor kring regelboken och hur man kan skapa en fördjupad förståelse kring hur olika situationer är uppbyggda och hur det ska bedömas.

Domarna i HockeyEttan genomgår inför varje säsong en uppdatering och diskussion kring reglerna samt ett regelprov för att säkerställa regelkunskapen hos alla funktionärer.

Idrottspsykologi  på söndagen

Under söndagen förelästa Andrea Hjelmåker från Bosön om ämnet idrottspsykologi, domarna fick verktyg för att hantera olika situationer samt hur man kan stärka sig själv samt andra i domarteamet under säsongen. Kursen avslutades med att arbeta med frågan kring arbetsmönster och processer före, under och efter match. 

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info