Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av TV-Puckens gruppspel

15 SEP 2015 08:42
Under helgen samlades sex domarcoacher och 18 domare för att tillsammans utvecklas och förbereda sig för kommande säsongsstart. Totalt dömdes 22 matcher under tre dagar med domare från hela Sverige.
  • Skapad: 15 SEP 2015 08:42

En utvecklande helg för samtliga

”Återkopplingen har varit väldigt bra, vi har haft mycket positiv feedback på arrangemangen och matcherna som spelades. Det är väldigt inspirerande när vi lyckas samla så många intresserade och ambitiösa domare under ett och samma tillfälle.  Domarna tog verkligen stora kliv i sin utveckling från första matchen på fredagen tills de att vi skildes åt på söndagen efter sista matchen” utvecklar domaransvarig Joel Hansson.

Linjedomare Pontus Littmare från Gästrikland sammanfattar helgen på följande sätt; 
”Det är en rolig upplevelse att vara en del av hela turneringen TV-Pucken, den går bara en gång om året och så klart det är en ära att få bli uttagen. Sen är det väldigt utvecklande att möta nya domare från hela landet och få utbyta erfarenheter men även att knyta till sig nya vänner ute i hockeyfamiljen. Jag tycker det är kul att man lyckas knyta till så duktiga och erfarna domarcoacher, man får bra saker att arbeta med inför kommande säsong.  Självklart är det ju i slutändan en tävling och jag hoppas att min insats räcker hela vägen till finalspelet i Örnsköldsvik.”

Nu väntar utvecklingscamper

Nästa tillfälle för domarna att utvecklas blir under utvecklingscamperna 2-4 oktober, då bedrivs domarutveckling på 11 ställen runt om i Sverige för 66 utvalda domare. För killarna och tjejerna som dömde TV-Puckens gruppspel väntar en uttagning under veckan för att få veta om man når hela vägen till finalspelet i Örnsköldsvik 28 oktober – 1 november.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info