Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av erfarenhetsutbyte över idrottsgränserna

22 JAN 2016 13:12
Under gårdagen genomförde Svenska Ishockeyförbundet ett erfarenhetsutbyte med representanter från olika idrotter med temat domarrollen och dess nuläge samt utveckling.
  • Skapad: 22 JAN 2016 13:12

Inbjudna sporter var Svenska Fotbollsförbundet, Svenska Handbollsförbundet, Svenska Innebandyförbundet, Svenska Basketförbundet, Svenska Hockeyligan samt Svenska Basketförbundet.

Joel Hansson: Kreativa och bra timmar

Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson sammanfattar:

-"Vi hade verkligen kreativa och bra timmar tillsammans under gårdagen där vi fick en djupare bakgrund kring hur respektive organisation är uppbyggd och strukturerad samt vilka problemområden och möjligheter som finns inom respektive idrott. Det som är slående är hur oerhört lika vårt arbete är och vilka utmaningar vi står inför.

Detta är självklart väldigt inspirerande ur perspektivet att vi kan hitta vägar att samverka och dela erfarenheter och projekt mellan idrotterna för att utveckla våra verksamhet och domarrollen generellt. Jag tror att vi i många lägen fokuserar mycket på vilka olikheter som finns mellan idrotterna istället för att se de många likheter som finns i exempelvis matchledarskapet, kommunikation, träning med mera".

Ett uppföljande möte för att förstärka samarbetet och skapa fler möjligheter mellan idrotterna är planerat att gå av stapeln under maj månad.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info